My Nuffy

Monday, November 13, 2017

Ibubapa yang anak tahun 1 2018
Please take note
''Saya guru BM tahun 1
Ini sedikit pesanan dari saya demi kebaikan bersama.
Murid tahun 1 / 2018 adalah kumpulan ke 2 yang akan melalui silibus baharu dan lebih tinggi berbanding kssr iaitu kssr semakan.
Oleh itu keperluan yang sgt penting utk mereka ialah PERLU LANCAR MEMBACA sebaik masuk tahun 1.
Mereka akan ketinggalan dalam pelajaran dan sukar memahami apa yg dia belajar jika tidak boleh membaca dengan baik.
Mohon sangat kerjasama ibu bapa sekalian utk ajar membaca di rumah (bantu guru tadika mereka) sama ada ajar sendiri atau ambil tuition.
Bila masuk tahun 1mungkin ambil masa utk mereka mahir membaca kerana :
1. Bilangan murid dlm kelas yg ramai dlm +-40 orang
2. Murid islam akan terlibat dgn sekolah agama. Mungkin masa utk belajar di rumah agak kurang.
Terima kasih''
Ok dapat message ni dari sekolah... I am the only one yang akan rasa panic dengan anak anak ni bila masuk darjah 1. Seriously, kena hantar tuition? Tak pressure ke anak-anak nanti?
C&P
Nak anak pandai membaca dan lancar. Boleh try suplimen int3tree. InshaAllah.


Adakah anakπŸ‘§πŸ‘¦ anda sudah menguasai "3M"..MENULIS✏,MEMBACA πŸ“–dan MENGIRAπŸ“??


sebagai persediaan untuk melangkah ke alam persekolahan darjah 1 pada tahun 2018.

πŸ“šLagi 2 bulan , then darjah 1. Zaman sekarang dah tak sama dengan zaman dulu. Sekarang anak yang masuk darjah 1 dah wajib boleh kenal sukukata dan dah tahu basic mengira.

🚫Jangan biarkan anak kita ketinggalan kerana tidak pandai membaca, menulis dan mengira.
In sha Allah, int3Tree boleh bantu sebagai persediaan anak menempuh cabaran di sekolah



Sunday, November 12, 2017

Int3tree Membantu Masalah Ekzema

Alhamdulillah dengan izin Allah, masalah ekzema si anak sembuh setelah  consume #int3tree



asbab int3tree dgn IzinNYA juga, kita brikhtiar,Allah jg yg menyembuhkannya.

#int3tree
#TestimoniInt3tree
#ResultAnakBagusDenganInt3tree
#KasihSayangIbuBapaKepadaAnak

Apa itu #IQ_dan_EQ?



Sharing is caring kan... πŸ˜‰
IQ
(#Intelligent_Quotient / Kecerdasan Intelektual) adalah keupayaan akademik / tahap kecerdasan individu utk menerima & menyerap fakta. Serta menyimpan dalam ingatan jangka panjang & pendek.
EQ
(#Emotional_Quotient / Kecerdesan Emosional) pula adalah kebolehan mengenal pasti dan mengurus perasaan sendiri & orang sekeliling.
Contohnya – Tidak membuat sebarang keputusan ketika sedang marah, sedih atau terluka, menjaga hubungan baik dengan orang sekeliling, berfikiran positif, memaafkan diri sendiri, orang lain & sebagainya.
SQ
Kecerdasan jiwa atau batin untuk tumbuh menjadi manusia yang selalu berfikiran positif dalam apa jua peristiwa yang dialami. Sq akan membuatkan kita menjadi orang yang bijaksana sehingga faham makna kehidupan
Kerana itu #int3tree merupakan #suplimen_minda terbaik kerana ia dirumus khas untuk perkembangan Emosi_Fizikal_Minda.

Pengakuan seorang ibu dan testimoni ank syurganya


Tgok ni.. ank syurga& ank #int3tree balik sklh bwa 2 ketul benda ni.. suka betul dia..
result exam x kuar lg.. mgkin mggu dpn.. x sabar menanti rasanya..😊
Masyaallah.. syukur sgt2..anak2 yg kemam Int3tree, rata2nya menunjukkan peningkatan prestasi. Tahniah semua mak ayah yg yakin dgn produk kita.



APA ITU INT3TREE ?



#Int3tree adalah makanan tambahan untuk MINDA yang mengandungi 10 bahan terbaik yang di import daripada luar negara dan mendapat kelulusan dari KKM dan PERTAMA DI ASIA berbentuk serbuk dlm sachet. Tak perlu bancuh hanya kumam bawah lidah dan tunggu hasilnya dalam beberapa saat sahaja.Rasa coklat Mint yang segar.
πŸ™‚ Antara 'KEBAIKAN' serbuk Int3tree ni..
 Mudah bangun tidur
 Mudah tidur bagi yang susah tidur
 Lebih fokus ketika belajar
 Tidur yang puas
 Memberi tenaga
 Lebih mentaati ibu bapa
 Mudah menghafal
 Mudah faham
 Hilang gagap
 Membantu memulihkan gugup
 Menghilangkan penyakit nyanyuk
 Ketenangan bertambah
 Minda menjadi aktif
 Idea bertambah
 Menjadi lebih kreatif.
PALING PENTING IA "NO SUGAR ADDED"
.
❥ ❥ ❥ ❥ Pss….stok sgt terhad sebab ramai yg nak anak dia pintar pada masa sekarang' .
.
INT3TREE ini tinggi dengan kandungan Serat, Kalsium, Vitamin dan Minerals yang sangat membantu untuk tumbesaran dan perkembangan otak
=====================
MAK AYAH TERUJA PERUBAHAN KETARA PADA ANAK..
======================
++ Ibu, kawan2 semua makan #int3tree, saya pun nak juga ++

#int3tree day 3


Sebelum ni susah nak tengok si die buat kerja sekolah. Kalau disuruh ada je alasannya. Tunggu malamlah, penatlah..
Ni tak sempat sampai rumah, sambil2 tunggu babahnya pun die buat kerja sekolah yang cikgu bagi.
Perubahan demi perubahan si die sangat menerujakan. Syukur Alhamdulillah.
Ibu ayah, kenapa perlu tunggu lagi untuk mencuba int3tree?


#Int3tree day3


Alhamdulillah pagi ni anak-anak senang dibangunkan. Iqy si manja babah je nak kena dukung bagai tapi tak ade yang jadi rimau pepagi ni πŸ˜‚
Lepas mandi, bagi anak2 #int3tree. Si abang makan tanpa paksaan. Tak ada dengar ugutannya pagi ni πŸ˜Ž
Si iqy pulak mula buat helah tak nak makan #int3tree. Kita nak suap int3tree die bantai sumbat roti dlm mulutπŸ˜‚ tapi akhirnya dia kemam jugak int3tree tanpa paksaan.
Setiap hari melihat perkembangan positif anak2 dengan int3tree, buat hati ni lega.
Alhamdulillah

#INT3TREE DAY2



Day 2 #int3tree
6.30am
Tadi dah bangun, dia baring balik. Kejutkan, die buat2 lelap. Mama masuk bilik air.
Keluar bilik air, elok je tegak duduk 2 beradik ni kat atas kerusi. terkejut mama. πŸ˜‚
Ape pun kena banyak sabar. Perubahan tak berubah dalam sekelip mata.πŸ˜‰

#INT3TREE DAY1


Terkejut sangat pagi ni,
Abang Aisy bangun sendiri tanpa dikejutkan. Mengadu nak buang air besar. Lepas tu terus suruh dia mandi. Siap mandi, pakai baju n ddk tgk kartun sementara siapkan si adik plak.
Iqy kena kejut jugak tp tak macam selalu, nak kena dukung bagai. Merajuk, mengamuk tak nak pegi sekolah tu biasaπŸ˜”
Selalunya mama dgn babah memang jadi mcm tarzan tiap pagi nak mengejutkan budak berdua ni tapi hari ni babah aisy pun rileks je nampaknya.
Jenjiran yg pernah duduk sebelah menyebelah taulah sebab memang tiap pagi berperang nak mandikan budak berdua tu.πŸ˜‚
Harap perubahan positif ni berterusan. Amin.

++Jom Kita Tukar Link!++