My Nuffy

Thursday, December 31, 2009

Kekzam...........

Kekzam majuk dengan aku.... Majuk giler - giler... sebab aku dah lama tak datang jenguk dia kat seremban.... Rasa nak nangis pun ada.... Rasa nak pegi Seremban sekarang jugak pun ada... Tapi kalau pegi pun mesti dieorang ngah celebrate new year kat luar.... Huhuhu...

Bukan die je yang majuk aku rasa.... Rhodie... Jamie.... pun mesti tengah bengang and majuk dengan aku... Tak tau apa nak tulis lagi...  sedeyla..... Kekzam..... Janganlah majuk - majuk lagi..... Nak janji pun tak boleh.... Takperla.... nanti za pulangkan kunci and ambik barang - barang kat rumah tu ye...... Mekasih sebab banyak tolong za masa za kat semban.... Sayang korang.......



p/s : sorilah aku tibai gambar korang... Huhuhu....

streamyx... I Lap u...

Yea beda bedu.....

Akhirnya aku dapat jugak connect internet sendiri atas tunjuk ajar orang yang pasang streamyx aku ni semalam...

Toche2x... Hehe..

Dah.. tu je aku nak bagitau...

p/s : tarik balik apa yang aku cakap ritu.. hehehe

SeLamaT tiNgGal 2009 seLaMaT daTanG 2010

Aku rasa sekarang ni korang mesti tengah sibuk menulis pasal kenangan 2009 and azam korang untuk 2010 kan? Aku pun nak tulis gaklah! Heee....
Tahun 2009 banyak menyaksikan suka duka aku kat sini. Bermula dengan....

Aku putus kawan dengan sorang mamat ni sebab aku rasa aku memang jadi balaci die semata. Makan tanggung berak pun nak aku cangkung? Bila dah senang, langsung hilang. 4 tahun aku jadi bodoh dengan dia. Dengar dah nak kawen dah pun. Bagus! sekurang - kurangnya ada jugak perempuan yang boleh kau tumpang senang macam kau buat pada aku dulu and kau takkan menyusahkan hidup aku lagi. Sumpah aku tak hingin nak ingat dia lagi dah tapi kengkadang dia selalu muncul dalam mimpi aku. Benci sungguh!
Kemudian jumpa lagi orang - orang yang yang gila and tak bertamadun. Seksa perasaan aku cukup - cukup sampai aku rasa tak mampu lagi nak hidup. Kenyataannya memang aku selalu kena bodohkan... tak apalah... Semuanya aku dah maafkan...

Tahun ni jugak lepas tu aku dapat kerja tetap. Masa tu aku cakap pada diri aku sendiri... Allah duga aku macam - macam tapi Allah ganti balik dengan kesenangan & kebahagiaan. Alhamdulillah...  Tapi semua tu ada pasang surutnya... Sekejap aku happy... sekejap aku meroyan... Aku mula hilang kawan... Tapi nasib baiklah masih ada yang sudi jadi peneman... mana yang aku terpaksa singkirkan tu aku mintak maaf banyak - banyak... mungkin ada hikmah di sebaliknya...

Bila aku jumpa MAc... aku tak pernah terfikir sebenarnya untuk hubungan tu pergi jauh. Bagi aku masa tu cukuplah yang biasa - biasa saja tapi mungkin takdir tuhan lebih mengetahui... Lepas peristiwa tu berlaku... hubungan aku and MAc jadi makin rapat termasuklah hubungan antara keluarga kami. Aku dah maafkan apa yang terjadi dulu walaupun hakikatnya aku takkan pernah dapat melupakannya. Gara - gara peristiwa tu... aku terpaksa ambik cuti sakit... Sakit luar dalam... aku jugak mula nampak mana kawan mana lawan... tapi semuanya dah berakhir dan aku harap untuk selamanya... jangan diungkit lagi... aku sendiri dah tak mahu mengingati peristiwa tu... Aku harap juga pada orang- orang yang terlibat secara sengaja atau tidak sengaja dapat memaafkan kami berdua...

Suka duka dalam bercinta jugak aku tak dapat nak lupakan... jangan gelak kalau aku katakan ini antara pengalaman pertama aku handle special bf. Sries... Sebelum ni aku adalah jugak kawan lelaki... biasa - biasa je... So cakap pun main lepas je... Tak pikir pun nak ambik hati ke... nak jaga hati ke... So sekarang ni lah aku banyak belajar macam - macam perkara. Paling aku tak boleh lupe... kiteorang hampir - hampir breakoff sebenarnya satu masa dulu gara - gara sikap aku yang kurang sabar and tension sangat masa tu. Sebab apa jangan tanya... Nasib baik aku cepat - cepat sedar and rujuk balik... Eiii bile tah nak berubah aku ni... Jangan nanti masa dalam pantang.... eh pantang pulak... bertunang... aku meragam macam tu lagi sudah... dahlah dia nak pegi kerja jauh...  Tunang???!!! hahaha.... mesti korang suspended lagi kan! Haaa... mulalah nak maki aku tu... Sabau ye... lambek lae...huhuhu...

Tahun 2009 jugak aku paling banyak tension and ada masalah keluarga... tapi banyak yang aku pendam sendiri. Sekarang bile dah ada MAc... dialah tempat aku mengadu... pasal family... pasal kerja... almost everythinglah.... Jeng jeng jeng.... kenalah ada yang simpan jugak kan... contohnya tabiat buruk aku... haha... Tapi bengang sebab dia kata aku ngorok mase tido! kureng asem... hehehe.

bagi aku tahun 2009 ni kureng sikitlah bagi aku. Tak banyak sangat keberuntungan yang aku dapat... Keburukan ya ado! Baru - baru ni jugak aku dapat tau cerita yang kurang sedap dingar pasal aku... siapa cerita and siapa yang bercerita kite simpan jelah buat pedoman sendiri. Buat pengajaran pada aku supaya lebih berhati - hati dalam menilai orang... jangan mudah nak anggap orang lain macam sedara sebab kadang - kadang hati dialah sejahat - jahat and sebusuk - busuk umat...Tak apa.. hari ni hari kau... Cukuplah aku anggap yang baik - baik tentang kau selama ni. Semoga tuhan akan membalas kejahatan yang kau buat dengan kebaikan... kenapa? supaya kau insaf dan sempat bertaubat faham!

Akhir kata... Aku harap tahun 2010 menjadi platform untuk aku dan MAc mencari kesenangan & ketenangan... Azam? tengoklah en3 lama aku...  And sekali lagi aku nak mohon maaf pada semua kalau ada salah dan silap aku pada korang... especially si kecik sebab terpaksa jauhkan diri... Terima kasih atas segalanya... Semoga kau bahagia dengan perempuan yang kau cinta...

and for uoll... tunggulah cerita kami yang seterusnya untuk 2010 nanti! jeng jeng jeng...

p/s: abi... 0-0 ok...^_^ sayang love you so much abi...

Oit... Ngakula oiiii...

Tadi aku jumpa duit....

(tapi yang mula - mula nampak adalah akak cleaner tu)

banyak....

boleh bayar duit motor sebulan....

huhuhu...

sape punya tah...

tanya punya tanya tak ada sorang pun yang mengaku...

bukan ramai sangat pun staff hari ni...

isyy...

duit banyak tu tak ada yang nak mengaku...

Pelik..

saja aku tak bagitau baper jumlah sebenar dia...

sebab kalau tuan empunya betul - betul mesti tau baper banyak duit die hilang kan?

kalau tak ada orang mengaku jugak...

Hmmm...

maybe duit tu aku akan pegang sampai tuan empunya diri menuntut duit tu...

coz mb die sangat2 memerlukan duit itu nanti...

so saper - saper kat opis aku ni yang ase - ase duit die macam kureng je tu sila - silalah check beg duit anda ye...

mekacih...

Wednesday, December 30, 2009

Ni Diet ke Haper ni?

Petang ni bos aku tak ada.... Dia pegi Melaka... tapi cc aku ada... Tak kisah... Sebab aku and the geng memang jenis tak makan saman punyo! Nak kuar pun suko - suko hati... Makan - makan kat pantry tak henti - henti. Pagi dalam pukul 8 lebey dengan sarapan paginya... pastu pukul 10 sarapan rasmi pulak... Pukul 1 kuar... kengkadang terlajak gak sampai pukul 2.30. Pastu sambung makan tengahari pukul 3. Pukul 4 minum petang lepas tu kalau takda customer, lepak depan tv sampai balik... (Ni keje ke tak keje ni? hu3x). Buat macam opis sendiri je kan? Haha... Tu belum kira masa untuk main game lagi... Tulis belog macam aku buat sekarang ni... Hikhik... ( ampun bos.... *_^)

Bunyi macam seronok je kan... Huhu... Itu masa lapang - lapang gitu. Masa tak lapang adalah masa aku jaga kaunter. nak bergerak ke toilet pun tak sempat. Itu belum kira kena maki hamun dengan customer lagi. Nak pegi musollah pun kene tunggu giliran. Makan pun macam tak ada selera je... Kenalah beli Kepsi untuk adakan balik selera tu. - alasan! Ahak3x... Owh citer pasal Kepsi ni... tadi tiba - tiba aku teragak nak makan kepsi. ( mentang - mentanglah kat Gemas dah ada Kepsi...Huhu). Padahal pukul 11 lebih tu aku dah melantak megi kari dengan budak - budak ni. ( p/s : budak lagi ke? Dah jadi mak - mak orang dah oiiiiii! haha...)

So bila aku dah boring main game tarzan tu, baru aku teringat yang aku kena bayar duit motor + duit deposit yang aku janji semalam. Alang -alang dah bosan tu... aku pun blah pegi pekan walaupun dah nak dekat 1.30 masa tu. Lepas settlekan semua... aku pun mengendeng - ngendenglah ke kepsi. Nasib baik tak ramai orang. Mula - mula dulu jer dieorang macam jakun sikit dengan kepsi ni termasuklah aku... Haha. Aku sms nurul tanya dia nak beli chezzy wedges tak tapi dia senyap jerk. Hah! tidolah tu... So aku belikan jer sekali sebab biasanya memang dia nak kirim benda alah tu. Dah ondaway balik baru dia kate nak... Heh.. Lambat! Hik3x

Sampai jer opis, terus ngapppp... tak tunggu - tunggu lagi dah. Lapaq... (osah hei... kuek makan!) Sos pulak abes.... huhuhu... langsung terbantut aku nak menikmati kepsi yang sedap hingga menjilat jari tu. Sudahnya aku sedekah je kat kengkawan aku... Sambil berborak tu tak sedar dah tinggal tulang jerk. Huk3x... korang ni... Aku pun sama... dah borak - borak and makan - makan... lupe yang aku cas hp kat atas meja kak jun. Sedar pun sebab dengar kak jun jerit hp aku berbunyi... ada 3 sms and call dari MAc... baru je nak call balik, dia dah call. Rupenya dia carik aku sampai ke pekan sebab aku tak balas - balas mesej dia. Huhuhu... Sowielah abi... sayang tak sengaja...

Tulah kesahnya... Kesah aku dan kepsi yang hingga menjilat jari kaki... Eeeiiiyek! Mood aku sekarang ni MAKAN MAKAN MAKAN. Tak ada yang lain selain makan. Biasalah dah hujung - hujung bulan ni. Camner nak diet? Sekarang ni petang dah start jogging balik taoi balik rumah melantak... Cik Kiah la... Pantang dia kalau aku balik aku tak makan! sebabnya aku kena teman dia makan! Huhu... MAc buat masa ni dia kata dia tak kesah dengan badan aku yang makin membulat tapi kalau jumpe tak sah kalau dia tak perli perut aku yang boncet tu... Huhu... Camner tah nak diet... Nak kurus... Jog pastu melantak sakan... Beli benda alah gerdel tu tak pakai pun... kejap jerk.. beli lotion tapi malas nak sapu... Camner?

p/s : muat ker baju yang aku tempah nanti ni? Huhuhu....

Tuesday, December 29, 2009

Wah Kijam....

Hari ni langsung tak dapat on9 kat opis coz internet macam hampeh... Orang lain sume ok jer on9 tapi aku langsung tak kuar ape... Tensi0n giler beb.... Meroyan aku kejap tak dapat on9 and nak menghapdate blog aku macam selalu... Baru jerk nak masukkan gambar untuk menjeleskan korang... Wakaka... Sah - sah niat tak baik.... Patutla pun tak boleh on9! Padan muke aku... Tapi kejamla... Time aku tengah nak bersuka ria sebab penyelia takder nilah dia meragam.... Huhuhu.... Eh jap - jap... Bos baca tak blog aku ni ha? Mampos aku kalau dia tau aku selalu kutuk dia dengan sengaja... Hahaha.....

Tambah kijam biler  orang TM ni tak datang - datang nak pasangkan Streamyx haku ni ha! Eiii.. ni mue nak buat aku melatop ni! kang aku potong kang! .... Potong... potong... potong... Jangan tak potong.... Huhuhu... Tah aper dibuatnya tah.... Eh saper - saper ada sedara ker kerja TM ni tolong sound sikit.... Lembab! Huhuhu..... Aku yang nak call balik tu yang malas tu... Semak paler aih nak pikir. Lebih baik aku pikir pasal makan... Makan? Hehehe.... sriesly sejak demenjak ni aku memang kuat makan... Biasalah... time dah dekat hujung - hujung waktu ni... Nature call.... hehehe.

Bilerlah aku dapat nak masukkan gambar ni ek... Mase ni internet slow giler... Mau terlelap aku kalau tunggu dia loading gambar aku... Ni pun dah nak lelap gak ni tapi aku gagahkan jugak menulis... Saje... nak jadi penulis blog yang tegarlah katakan... Ahak3x. JAp agi nak gosok baju coz esok boleh bangun lewat sikit... Kemas barang so esok boleh terus sumbat dalam keta... Tempat aku ni dah bersepah - sepah giler ko... Isy malu jerk kalau orang datang tengok. Sah - sah kena cop pemalas! haha...

Oklah... Aku nak gosok baju and pastu aku nak terus tido okeh! Nanti tak pasal - pasal MAC kejut aku tak sedar lagi macam pagi tadi... sib baik sempat pecut sampai kak jun kecut perut... haha... pecutlah sangat....

Oklah..... Daaaaaa...........

Sunday, December 27, 2009

Akhirnya tercapai jugak hajat...

Alhamdulillah tercapai jugak hajat aku and abi @ MAC.... hajat? Kuang kuang kuang... Mesti korang bajet aku tunang or nikah senyap - senyap kan! Haha... Tak kuasa mak nyah... Ni pasal hajat kiteorang nak buat tour de Melaka lagi sekalilah... MAC beria - ria nak melawat Bangunan merah. Aku pulak beria - ria nak makan makanan korea kat MP... Uiks? Ye... makanan korea... Sedap siot.... Tapi berlubang gaklah poket dibuatnya... Huhuhu... Aper - aper pun kite layan gambar - gambar syok sendiri ni ek!


-Abi Tunjuk Perasaan-



-Aku yang tengah lapar.... Huhu-

So itinerary kiteorang pada hari itu adalah seperti berikut...

~> bertolak ke Melaka
~> melawat ke bangunan merah (muzium etc)
~> rest & makan
~> melawat muzium samudera
~> melawat muzium TLDM
~> rest
~> Bukit St Paul
~> Kota A'Famosa
~> Istana Melaka
~> Shopping time!
~> urut kaki
~> eating time!
~> Shopping mopping again! Hehehe...

Actually shopping mopping tu tak wajib pun tapi dah alang - alang ada kat MP & Dataran Pahlawan tu kan... so takkan aku nak lepaskan peluang kan3x... Cuma yang tak puas hati sebab tak dapat pegi eye on Malaysia... dapat tengok jerk... Huhuhu... Jadilah daripada takdek... Saper suruh aku bantai shopping sakan kan???!!! Bak kata MAC... Rase macam pegi kelantan... Beli selimut toto bagai... Haha... Apa pun... Aku puas hati sangat dapat makan kat restoren Korea tu walaupun harga dia buat poket kiteorang bolong... Huhuhu... Yang penting lenkali kiteorang nak pergi bawak family sekali.... Barulah siyok!

Eh tu jer ke yang aku nak cerita? Haha... Nantilah ek... Aku masukkan gambar lagi & cerita lagi pasal pengalaman kiteorang kat melaka ek! Esok kerja....


p/s : hopefully customer yang hampeh tu tak datang serang lagi esok. Amin....

New Year... New Spirits...

Sedar tak sedar dah pun nak sampai ke penghujung tahun 2009... Maka usia aku akan bertambah lagi setahun... (But Im still looks younger okeh! Ahak3x - gelak tak ikhlas). Apa ada pada usia? Macam - macam ada... Makin bertambah usia... Makin bertambahlah kedut kat muka kau tambah - tambah biler kau asyik masam mencuka 24 jam. makin bertambah usia... makin  kau gatal menghitung hari nak naik pelamin ( bagi yang bujanglah kan...). Makin bertambah usia... Makin kau kau risau berapa banyak tabungan kau sekarang. Kira - kira macam tulah bila dah bertambah usia ni. Lilin pun makin banyaklah kan biler kau sambut birthday kau yang ke tuuttttt..... Hehehe.

Biler usia dah bertambah... Kadang - kadang tanggungjawab pun makin bertambah... Kalau dulu berdua... sekarang dah bertiga... Kalau dulu bawak motor je... Sekarang dah ada kereta pulak... Kalau dulu bujang... sekarang dah kahwin... Isy... Apersal aku asik citer pasal Kahwin jer ni ek? Gatal ea???!!!! Hehehe... Saper taknak kahwin poit...

Hujung tahun ni saja ada 2-3 orang kengkawan sekolah aku kahwin. Congratelah to Nizam Dollah @ Nizam pendek and Siti Zainab Yusof yang telahpun melangsungkan perkahwinan mereka dengan pasangan masing - masing. Lama dah pun tak jumpa diaorang ni.... Anyway semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

Aku? Hmmm.... Perancangan tu memanglah ada... Tapi tak tahulah bila kan... Kalau ada jodoh... Adalah... InsyaAllah.... By da way tadi Cik Kiah bagitau aku something... Pasal Someone ni.... Dengarnya tak lama lagi nak melangsungkan perkahwinan dah dengan gadis pilihannya... orang Melaka..(macam familiar jerk). Dengar khabarnya lagi tak buat di sini... Just buat kat belah perempuan jerk. Mana Cik Kiah dapat cerita ni? Huh... Reporter professionallah katakan... Kebetulan mak dia cerita kat tukang gunting rambut tempat Cik kiah gunting rambut semalam. So orang tu pulak cerita kat Cik Kiah.... Gitulah gamaknya...

Terus terang... langsung tak ada effect pun cerita tu kat aku... mengusik - usik perasaan ker... Mengusung rindu ker... Normal jerk... Cuma tercabar jugaklah sebab dia dah mendahului aku... Cis! Anyway tahniahlah... Akhirnya ada jugak orang yang tahan dengan perangai dia tu. Kung3x.... Kejam tul bunyi dia kan... Tak kesahlah... Yang penting masing - masing dah ada kehidupan masing - masing... Aku pun bakal bergelar.... Cikgu suatu hari nanti... Semoga apa jua impian akan tercapai hendaknya....

So tahun baru... semangat baru... jiwa baru.... Azam baru.... Semuanya baru.....
Chayuks3x!!!

Saturday, December 26, 2009

Aper pulak susu ni?

Alkisahnya pagi tadi aku teroverexcited nak buat breakfast coz aku dah beli roti and nugget ayam kat pasaraya semalam. Sempat singgah kat butik ****. Nak survey dulu... Setakat ni puas hati... InsyaAllah jadi ambik kat situ kot.. hehehe. Cam compius je citer aku ni kan... Takper - takper... Berbalik pada citer pagi tadi...  Pagi tadi teragak pulak aku nak minum milo. Selalu asyik minum cocoa collagen je, nak gak ubah - ubah selera kan... Tapi yang tak syoknya... Susu pekat pulak tak ada. Almaklumlah... Kat rumah aku ni jarang beli susu pekat ni. Cik Kiah minum susu Anlene Gold... Takkan nak bagi budak - budak ni susu tu pulak kot?

So Cik Kiah pun cepat - cepatlah suh cucu dia yang comel tu pegi beli. Aku tak confident benau biler Cik Kiah ni suh budak kecik ni... Yelah... Tau ker die nak beli susu tu? Atlast abang dia offer nak pegi beli... So aku budget dia taulah nak beli kan...

Balik - balik dari kedai aku tengok dia bawak balik susu aper ko tau? susu cair.... Aduhai anak sedara aku ni.... Nasib baiklah boleh guna jugak susu tu... Aku campur milo dengan gula... Pastu tu aku tambah susu tu... Hmmm... bolehla daripada tak ada kan... Sedap jugak... Cuma bak kata cik kiah... Kurang Ummppp... hehehe...

Lepas breakfast, aku pegi cuci kereta and servis kereta sekali... MAC temankan aku servis kereta dengan baju melayu merah darah and kain pelekatnya... Siap dengan songkok... Sekali tengok macam orang nak menari zapin pulak... (sempat bayangkan macam mana rupe MAC kalau dia menari zapin... ) Hehehe... Ondaway balik hujan lebat pulak... Cis... Rugi RM10 aku... Esok nak pegi melaka pulak tu... Hopefully tak hujanlah... Kalau letak baju kat atas kereta agak - agak hujan turun jugak ker? Ahak3x.

Doa - doakanlah tak hujan esok kat Melaka ea... Banyak tempat nak pegi esok ni... Semuanya spontan... Mana yang teragak kiteorang nak pegi... kiteorang akan pegi... So saper - saper nak join bolehla... Kite jumper kat kat sane ea! Daaaaa......

Thursday, December 24, 2009

Muka buku oh Muka buku

Apa yang seronok sangat muka buku ni tah sampaikan budak tadika pun dah ada muka buku. Budak - budak opis aku sekarang ni tengah sibuk dok menggodek muka buku ni. Anak sedara aku pun sibuk tanya aku ada muka buku tak... Siap tunjuk muka buku dia lagi dengan bangganya... Mata buntang... mulot senget benget... Lawa sangatlah tu konon... Aku jugak yang ambik gambar tegak macam tugu negara... Nak posing pun malu - malu rimau... Huhuhu...

Kisah muka buku ni dah lama pun sebenarnya... Cuma aku yang agak - agak kehuluan skit... Baru nak belajar - belajar buat muka ni. Itu pun atas dorongan member opis aku jugak yang sibuk bercucuk tanam bagai kat muka buku ni. Cam terujalah jugak kan coz aku kan hantu game walaupun sampai sekarang aku tak jumper pun game yang dia cakap tu... Huhuhu... Sahla aku ni buta muka buku... So atas dorongan tu tambah pulak tak mau ngaku kalah dengan anak sedara aku yang ada muka buku tu... So aku pun buatlah satu... Taruk muka aku dengan MAC... Dengan harapan aku dapat main macam - macam game... haha. ( Memang patut pun kat opis kena block! Tak jadi keje dibuatnya...)

Jangan Cik Kiah pun nak buat muka buku jugak nanti sudah... Parah pulak aku tak dapek guna lappy... huhuhu...

Apapun... aku still setia dengan blog ni coz ni je yang tak menyemakkan kepala otak aku nak mengedit bagai... nak add orang lagi... terutama orang - orang yang tak berkenaan... Saper - saper yang memang kaki muka buku ni awal - awal acik mintak maapla yo.. Acik memang tak ghoti bab muka buku muka buku ni... Kalau ado yang sudi nak tolong ajarkan boleh yo... Bosar pahalo... kurang doso.... Huahuahua...

So sapo - sapo yang berajat nak add eden tu bolehlah add den yo :

den guno namo : faulizar fauzi
email den : kdgungu@gmail.com

*muka buku = facebook

Wednesday, December 23, 2009

BaHagianya Dah Abes Peksa....

Salam 1 Malaysia Semua...

Hehehe... Hari ni aku amik EL... Tak laratlah weh walapun bukan aku yang drive. Jadi pesenger lagi penat rupanya poit. Hehehe... Golak yolah kojo eh...

Finally final exam aku berakhir sudah bah... Bahagia sungguh bah dah abes peksa ni tapi still kena masuk kerja... Tu yang duka tu... Bilalah nak jadi surirumah plak ni????!!! Kuang kuang kuang... Bukan apa... comfem kerja melambak tengah tunggu aku kat opis tu... Ade ker? Bukan kerja kau main game and edit blog je ke Cik Liza? Haha... Tu sampingan yang kadang - kadang jadi keutamaan bila aku bosan giler... Tiap - tiap hari bosan walaupun ada KFC dah sekarang kat sini... Hea? Sah - sah makan gaji buta... Huhuhu...

Takper - takper... Tahun depan kita buat azam baru! Nak jugak upgrate sikit kan... Eh tahun depan tinggal baper hari je lagi ni? Korang dah ada azam dah? Yang saper ada pakwe atau laki nama azam tu tak kira ea! Aku? Dah lama ada dah pun tapi ingat nak kena ubah sikitla... Azam macam tak mencabar jerk. Kuikuikui...

Okeh - okeh... Takmo citer pasal zam zam ala kazam ni dulu ea.. Dah dekat nak tahun baru t baru kita citer dengan panjang lebarnya ye. Sekarang ni nak citer pasal semalam. Hehehe..


Semalam kan... MAC teman aku exam ( lepas aku meroyan tak tentu fasal kelmarin). Hujan turun selebat - lebatnya daripada pagi. Sampai Seremban hujan gerimis sikit - sikit. Disebabkan kiteorang sampai awal... so kiteorang melepak dulu dekat Taman sambil dia tolong aku study last minute... Aku kan gemar study last last minute ni... Jangan nak bertunang sok pun last minute jugak sudah... Hehehe... Nasib koranglah hea...

-excited baca modul aku-


-Sempat posing mosing dulu tu-

Alhamdulillah berkat dok mentelaah last minute tu aku dapatlah jugak jawab soklan dengan bangga dan kembang kempisnya. Bedagaks! Huahuahua... Last exam kan... Burung tu pun dah tak bising dah. Dah kena tembak dek orang MPS kot? Haha.. Padan muke ko burung!

Selamat exam, cadangnya nak pegi tengok wayang. Konon - konon nak tengok citer Avatars... tak pun citer My Spy... tapi kan..... Huhuhu.....

eh eh.. takmo citer tu dulu r... nak citer pasal rambut baru ai dulu ea...

-tadaaaa....-

Hehe... Sempat pegi gunting rambut sebelum tengok wayang tu. Owh lupe.. Kiteorang tengok citer Storm worriors je kat terminal. Naper? Sebab masa kiteorang nak blah ke Jusco tu tengah sesak giler... Sungguh aku tak sanggup nak tempuh jalan ke sana. Tak shuker tak shuker... So aku mintak MAC patah balik and tengok kat Terminal 1 jerk ler... Da nasib... tak dapat tengok Avatar sebab movie tu mula lewat sangat. Kalau duduk kat seremban jer bolehla.

Nak ajak Shiera & kekzam dieorang takder pulak... Huhuhu... Takper - takper nanti kite tengok citer len plak came - came ea... (*_^)

So itulah sahaja cerita saya pada kali ini... Wassalam...

Monday, December 21, 2009

Song Of Death

Amaran :

En3 ini mengandungi benda karut. Sila jangan Baca Kalau anda tak percaya. Terima Kasih...


Sriesly hari ni tak larat sangat- sangat. Penat + mengantuk jawapannya ialah tidur... Tapi nak tidur macam mana kalau aku ada exam????!!!! Jawab2x... Huhuhu... Anyway Esok Last paper... Hmmm... Tak sabar nak Mendeka ko! Hopefully everything ok esok.... Tolong doakan ye...

Owh... aku nak cerita something sebenarnya... tapi tak tahulah korang percaya ke tidak benda ni... Patut ke tidak benda macam ni dipercayai... Kalau tanya MAC comfirm jawapan dia 'Tak Percaya punyo!' Tapi ajak tengok citer momok pun nak kena teman... Hehehe... Ok2x... Aku pun sama... Sudahnya aku langsung tak nak tengok citer tu dah. Baik tengok citer papaDom lagi sekali! Shuker3x...

Eh... Apa aku mengarut - ngarut ni ha???!!! Adohai... Macam ni... Alkisahnya... Pernah tak korang dengar pasal burung kematian? Ataupun burung yang selalu berbunyi kalau ada kematian bakal berlaku berhampiran tempat korang? Ni kire kisah @ dongeng orang - orang tualah kan.. Tak pastilah betul ker tidak sebenarnya... Cik Kiah yang selalu cerita pasal burung ni... Cik Kiah jugak pesan... Kalau dengar burung ni berbunyi jangan tegur... Naper aku tak tahulah pulak... Banyak nau pantang larang eh... Macam mana bunyi die? Bunyi burungla... takkan bunyi orang menjerit pulak kot? Huhuhu... Bagi yang tahu pasal cerita ni macam mana pulak? Korang percaya tak? Atau korang cuba menafikan kebenaran di sebalik cerita ni? Hmmm.... Tak kisahlah yang mana pun tapi kalau korang ada versi lain tentang cerita burung kematian ni bolehlah share ngan aku hea... Aku tunggu citer korang tu tau!

Ok sambung balik cerita aku tadi tu... Since aku mimpi pasal gigi aku tercabut hari tu... Aku asyik dengar burung ni berbunyi je... Aku gelar burung ni burung yang menyanyi song of death... Eeiii... Seram poit... Ingatkan kat rumah je burung song of death ni ada tapi rupanya kat Seremban pun ada... Setiapkali aku jawab exam mesti terdengar burung song of death ni tapi kali ni lagi kerap and lagi kuat... Macam tadi... Kebetulan hari ni tak ramai student yang exam petang so keadaan agak lengang... Ofcourselah sunyi sepi kan... Namapun exam... Tapi rase lain sangat - sangat... Tambahan biler burung tu berlagu dengan sangat lantang dan berturut - turut tanpa henti since the first day aku exam...

Sriesly aku terus rasa tak sedap hati... mulalah aku terbayang macam - macam perkara buruk... Astaghfirullahalazim... Aku jawab tak sampai 3 jam dah keluar dewan... First thing yang aku teringat... Cik KIah... Terus aku call dia... Dengar je suara dia langsung aku lega sangat - sangat... Derhaka punya burung! Kalau aku nampak... aku lecut dengan kasut!Huhuhu...

Aku nak percaya benda ni pun susah... Tak percaya pun susah gak... Coz masa aku balik tadi terus Cik Kiah cakap Hari ni ada dua orang meninggal kat kawasan  ni.... Hmmm... MAC comfirm bengang dengan en3 ni sebab dia tahu kalau aku dah start fikir benda karut mengkarut ni... Emosi aku mulalah tak stabil... Moody... Asyik nak nak cari gaduh je macam tadi... Sabar jelah dia...

So Kesimpulannya... Aku memang tak suka dengar song of death ni... Korang suke?

Sunday, December 20, 2009

Ini Bukan Mimpi Basah

Sejak aku dapat mimpi tu aku memang tak senang duduk. Aku bagitau dekat MAC... dia marah aku balik sebab selalu sangat fikir pasal benda - benda karut - marut ni. Salah ker? Huhuhu...

Aku bukan nak sangat pun pikir pasal benda ni... Bukan masuk peksa pun... Tapi benda ni asik ikut aku daripada pegi exam sampai balik exam... Apa tandanya tu?

So sebagai tanda protes and tak puas hati sebab tak ada sape pun yang sudi nak bagi jawapan kat aku... Aku pun menggoogle lah pasal tafsir mimpi ni. Perkara bodoh yang aku selalu buat. Tanya pasal makna mimpi basah... Basah? Ahak3x.... Sengal... Bukan mimpi basahla poit! Ini betul - betul mimpi... Yang main - main masa kita tidur...

Keputusannya....


Mimpi giginya tanggal sendiri (bagian yang atas) : Akan berduka cita, karena orang tua ditimpa kemalangan.

Gigi
Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis, tanda akan menerima halangan. Anda mimpi merasa giginya terlepas, bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan keluarga atau dirumahnya sendiri. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal. Jika mimpi yang terlepas gigi bawah ada saudara yang meninggal.
Again...
Memang aku tak puas hati... Sangat - sangat tak puas hati... Kenapa perlunya tafsir mimpi yang macam tu? Supaya aku akan bersusah hati... Bergunda - gulana  sepanjang hari memikirkan benda yang entah betul entahkan tidak tu? Setan!
Please 3x... Doakan tiada apa yang buruk yang berlaku pada kami & keluarga kami...








Penat r....

Hola - hola...

Salam 1 Malaysia.... Hehehe... Hari ni aku ader exam lagi. Paper Language, Literacy And Communication. Bukan misscommunication ea... Huhuhu. Exam kali ni semuanya aku ulang alik daripada rumah je. Tak pegi pun umah Shiera macam dulu - dulu sampai kekzam dah kecik hati betul dengan aku sebab lama tak datang umah dia. Huhuhu... Nak buat macam mana... Dulu single... sekarang dah berdua. Ahak3x. Budget dah kawen jerk aku ni. Bad pun mesti bengang sebab aku dah lama tak datang sane jumper dia. Last jumpa pun masa aku datang PTG dulu. PTG pun dah tak jejak lagi dah. Faham - faham jelah ye bagi yang faham... Yang tak faham buat - buatla faham jugak. Maklumlah blog aye ni memang penuh dengan teka - teki. Huk3x.

Actually aku janji nak tido seremban and banjer dieorang Karoks... Tapi apa kan daya... Aku ada exam direct... study pun kire last - last minit jer ni. Nasib baiklah ada jugak yang sangkut. Hmmm... Rindu sangat - sangat sebenarnya dengan dieorang... Teringat masa muda - muda remaja dulu... Ahak3x. Aktiviti aku kat sana dengan dieorang jalan - jalan makan angin... shopping mopping... tengok movie... karoks.... Hmmmm... Tu masa single dululah... Takder orang nak temankan aku pun.. Kalau ada pun... Hmmm.... Isy tak maulah bukak citer lama...

Dulu - dulu tak kisah pun pasal ongkos ni. Dieorang ni memang tak berkira. Kalau aku tak cukup duit... dieorangla yang sudi pinjamkan... Kalau bab makan lagilah... Sampai aku selalu tumpang kat umah dia pun dieorang tak mintak bayar. Siap bagi kunci spare lagi kalau - kalau aku nak datang sana tapi dieorang tak ada. Mana nak carik kengkawan macam tu poit? Korang ada? Huhuhu...

Tapi tulah... sekarang ni aku banyak habiskan masa dengan MAC je sampai dieorang terasa diabaikan oleh aku. Huhuhu... Sedey - sedey... Kalau datang tidur sane comfem kena kutuk kaw - kaw punya. saper suruh buat sombong tak singgah umah dieorang Kan3x???!!! Hmmm.... So hopefully nanti ada masa aku dapat jugaklah tidur sana. Borak - borak... lepak - lepak kat siang malam sampai pagi macam dulu - dulu... Lepak - lepak kat The Curve lagi... Survey barang - barang kat Ikea... Tengok movie ramai - ramai kat Jusco... Karoks.... Tapi yang paling penting nak manja - manja dengan Shira and Kekzam.... Waaaaa.... Rindunya....

Ok - ok... Kesat hingus tu... Habis cerita sedey... Aku ada exam lagi esok paper Prinsip Pengajaran dan Pembelajaran Awal Kanak - Kanak. Nasib baiklah paper tu petang. So bolehlah aku bangun lambat sikit esok! Hehehe... Owh... Lupe pulak... Esok aku nak pegi opis kejap sebab nak hantar borang cuti untuk Rabu and Khamis. Kalau dapatlah.... Tak laratlah... Esok mungkin orang TM nak datang pasang streamyx! Yahooo... Tapi aku mungkin tak sempat nak tunggu.... MAC tak balik lagi ni daripada Cherating... Alahai... Malas pulak nak menyusahkan dia... Kereta pun dah sampai tempoh nak kena servis. Tu pun kena tunggu MAC balik dulu sebab kad servis kat dia.

Owh.. korang nak tau... semalam tayar kereta aku kena paku. Tak sampai sekerat jalan baru aku perasan... Tu pun sebab bunyinya lain macam je. Kebetulan aku exam pagi... Tak sempat pun nak carik bengkel ke hape so redah jelah bawak ke Seremban... Korang bayangkanlah.... bahaya ke tak bahayanye... Nak buat macam mana kan? Balik daripada exam baru aku carik bengkel. Korang nak tau aku carik bengkel kat mane? Nun... Kat Tampin.... Sengal tak sengal aku ni... Nasib baikla tak ada apa - apa jadi... So korang tolonglah doa - doakan aku selamat sepanjang perjalanan aku nanti ye...

p/s : kalau kita mimpi gigi kita tercabut apa maknanya ea? Kalau ada sape - sape yang tau boleh tak bagitau kita? Mekacih....

Saturday, December 19, 2009

Yela2x... Sayang tulis blog balik....

Salam 1 Malaysia....

Hehe... Konon - konon nak merajuk panjang... Tak mau tulis blog agi dah... Kononlah kan... Hape... Baru baper hari tak tengok blog aku dah sawan. Tangan pulak gatai je nak menaip citer - citer terbaru aku... Camner nak tinggalkan terus? Ni pun aku curik - curik maser sikit sebab aku kena study lagi! Nanti ada exam... Hari Selasa last paper.

To My dear Abi...

Terima kasih sebab sudi pujuk sayang... Walaupun sayang yang salah... Huhuhu...
Sayang love u too... Always & forever...

Huhuhu.....

to supporters... ( wah... budget ader! hik3x)

thanx jugak ea...

Follower pun makin bertambah nampaknya... hehehe...
Alhamdulillah...
Buat masa ni kite citer yang ringan2 je dulu yer...
Nanti dah abes peksa... Kite citer2 agi ea..
I nak citer sal ending The Little Nyonya...
shuker3x....
Nak citer pasal DVD baru tapi citer lama...
Baik punya... hehehe...
(Ha! Korang pikir aku bli citer aper Ha???!!)
and dah tentulah kisah hidup aku sehari - hariankan...
Mane ley miss ye tak...
hehehe...
So
Chawchinchau....

hari ni........

*12.29 tgh malam
*Lis Na Ree Resort Cherating

salam....

sayang... abi rindu sangat pada sayang......
rindu sangat2.......
abi bosan sangat kat sini....
lau sayang ade boleh juga kite jalan2 kat pantai cam mule2 dlu kite g Cherating.......
sayang...
abi harap sangat sayang on blog dan uat n3 semula......
abi betul2 mengharap....
abi love u so much sayang.....
love u forever.... abi hanya ada sayang...
abi cinta sayang.....
 

Wednesday, December 16, 2009

Aku Terpaksa On9 BloG Malam Ni...

Apa puncanya aku rajin sangat on9 malam ni? Puncanya Cik Kiahlah.... Dia terpadamkan suis lappy aku mase aku tengah syok meroyan main Farm craft. Yelah... Aku tak pandai guna menatang facebook2 yang ade game tu... Line internet pun tak ok... So tak dapekla eden nak download menatang tu. Apa yang ada nilah aku main sampai lebam jari menekan mause tu.(eley... nampak nau bohong...hehe)

Aku pun sengal... Cik Kiah tanya nak padam tV tak? Aku pun bantailah mengangguk tak tengok - tengok. Bedagaklah pun main Farm Craft tu sorang - sorang. Huh... Hapa tetiba aku tengok screen lappy aku dah gulap gulita je. Hadoihaiiiiii.... Buat Magik plak Cik Kiah ni... Nak padam suis tv terpadam sekali suis lappy aku. Hambik kau! 2 in 1.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bencinya....

Ni Bukan pasal Cik Kiah...

Ni pasal Someone...
Im not going to update my blog for a while....
mb forever...

sorry guys...
Bye

Thursday, December 10, 2009

Aku Demam Dapat Cokelat... Korang Demam Dapat Ape?

Bestnya dapat berehat puas - puas kat rumah hari ni. Puas ker? Hu3x. Bolehlah... Daripada aku tertidur lepas makan ubat selsema  kat ofis semalam kan. So hari ni kalau lalok pun kat rumah je. Actually since Ahad lepas lagi aku dah start tak sihat (tak boleh kata demam sebab MA tu kata suhu badan aku normal je. Nice Stupid Playground betul!). Ingatkan lepas makan ubat dah ok dah so semalam aku pegi jugak kerja macam biasa. Kat ofis pun tak ramai orang semalam so tu yang syok tidur sampai petang tu. Nasib baiklah sebelum tu aku dah siapkan kerja apa yang patut dulu so takderlah rasa bersalah sangat. Aha3x. Kebetulan pulak cc aku cuti... apalagi... Tidur Time! hehe.

Yang tak syoknya lepas bangun dari tidur... aku memang mamai giler. Orang tanya pun aku boleh buat bodoh jerk. Orang buat lawak pun aku tak boleh nak gelak. Blur je aku tengok dieorang. Sriesly aku memang tak larat. Aku rasa lemah - lemah satu badan. (tulah yang paling aku tak suka biler makan ubat selsema). Kebetulan pulak masa tu MAC dah selesai exam so dia pun ajak aku pegi kelinik lembab tu. Ikutkan hati memang aku tak nak pegi pun kelinik tu tapi dia kata nak tanya pasal xray... tu yang pegi jugak tu. Tambahan pulak dah aku lembik tak larat... Ikut jerlah mana orang bawak pun.

Petang - petang gitu memang orang kurang dah so kuranglah sikit tekanan menunggu tu. Kononnyalah kan... Tapi aku tetap sakit hati. Sebab apa? Dah selesai check semua... aku dengan muka kesian cubalah mengusha kalau - kalau dapat mc sekurang - kurangnya untuk esoknya which mean hari ni lah kan... Kau tau apa jawab dia?

"Maaflah dik... petang - petang gini kita tak keluarkan mc dah. Kalau nak mc kena datang pagi - pagi lagi. Kenapa tak datang pagi tadi?"

"what?" dalam hati je.

"Pagi tadi saya tak larat. Tak ada orang nak bawak saya datang sini." jawab aku bengang.

Lepas ambik slip ubat aku terus blah dengan perasaan yang sangat sensitif. Dalam keadaan macam tu ofcozlah emosi aku jadi tak stabil. Kalau aku sihat freely kau makan maki hamun aku. Bodoh!

Aku tengok muka MAC lagi aku bengang. Tak ada inisiatif (betul ker aku eja ni?) langsung nak pujuk aku ker... nak bawak aku pegi kelinik lain ker... Boleh dia buat tak tahu je nyah. Aku senyap dia pun same senyap. Seolah - olah macam tak ada apa - apa yang berlaku. Sakitnya hati!

Balik dari kelinik dia nak singgah makan tapi aku taknak. Hati aku tengah sakit... Rasa nak meletup pun ada. Tak senang nak makan - makan. Masa nak balik, aku tak pandang dia langsung sebab hati aku makin panas tengok dia berdiri macam tunggul kayu mati. Langsung tak ada perasaan. Tak pujuk... Tak bercakap sepatah haram... Bencinya!

Sepanjang jalan aku menangis... But still hopping he will sms me... Langsung tak ada...

Sampai kat rumah aku terus tertidur balik lepas makan sebijik lagi ubat selsema tu. Lama jugaklah aku tertidur sebelum MAC call tapi aku tak ada hati nak jawab. Aku kecik hati dengan sikap dia. Tak prihatin langsung. Boleh mati beragan aku dibuatnya. Sumpah lainkali kalau aku sakit aku takkan cakap dengan dia. Biarlah aku tanggung sendiri. Hidup sorang dulu tentulah pulak. Bila aku dah mengamuk - ngamuk... dah makan hati... barulah terhegeh - hegeh nak datang jenguk. Nak bawak pegi klinik... Tak Payah!

Aku kalau dah hangin satu badan sendiri mau hengatlah... Ape pun aku tak pedulik. Tambah pulak aku dah sakit cenggitu. Tambah buat aku hangin.... Dah datang tak reti - retilah pulak nak turun tu. Nak kena berjemput pulak ko? Nak kena bentang karpet merah dulu ko baru nak turun? Mengada - ngada! Aku boleh jer selamba datang umah dia masa dia sakit dulu? Tak ada pun rasa nak segan ke hape.

Sudahnya aku bangun... mandi... siap - siap terus keluar. Masuk je kereta MAC terus hulur cokelat cadbury... "Nak pujuklah tu" aku perli dia. Dia still buat muke blur dia tu... Sib baiklah aku tak sihat... Kalau tidak...

So moral of the story is...

Orang lelaki ni kebanyakannya sengal ya amat. Selagi kau tak cakap apa yang korang rasa... atau apa yang korang nak... Selagi itu dieorang akan buat derk je. Biler korang senyap je dengan harapan oarang lelaki ni akan bertanya atau ambik peduli, maka hati korang jugak yang akhirnya akan sakit balik. Dan satu lagi... Kalau korang sakit... tak payahla korang harapkan lelaki akan menatang korang macam minyak yang penuh. Mimpilah korang. Huhuhu...

P/s : abi jangan cube - cube nak delete entry ni ye! Tak suka jangan baca.

Wednesday, December 9, 2009

Silver Saturday


Sabtu lepas seperti yang pernah aku bagitau korang, aku ada game bowling kat Seremban tapi sebelum tu aku kena follow Cik Kiah pegi kenduri umah sedara sepapat dia dulu. Dahlah gerak lambat. Nasib baiklah MAC maintain jer sabar. Hehehe....


Ni masa baru sampai kat rumah kenduri

 
Muker sries giler...



Mak aii... Aku ker tu?



Perut tak cover langsung! Ahak3x




 
"Bola ni ringan kot...." hehehe


Ni sebagai bahan bukti kata MAC...


Muka kepenatan

Malam terus sakit kepala. Esoknya demam. Cik Kiah boleh pulak pegi kenduri kawen kat Muar ikut adik dia. Aku siap call ngadu tu sebab orang kat rumah mua takder. Tinggalkan aku dengan budak dua orang tu je. Huhuhu.... Balik ciapla mua kena dengan Cik Kiah. Hahaha. Padan muke korang!


Monday, December 7, 2009

AGRO Bank ke GRO Bank?

Masa : 8.30 pm
Tempat kejadian : ruang tamu

Aku yang baru saja balik duduk sebentar untuk menunggu giliran mandi sambil menonton berita bersama dua orang anak sedaraku yang berusia 8 tahun. Seorang lelaki dan seorang lagi perempuan. Kebetulan ketika itu berita menyiarkan tentang GRO yang ditangkap dalam sebuah serbuan. Tiba - tiba anak sedaraku yang lelaki bertanya kepada sepupunya itu.

L : Eh...GRO tu ape?
P : Entahlah... mane kite tau...Tanyalah Induk.

L : Kau ni... Tu pun tak tahu...
     GRO tu ape induk?

Ah sudah... Dia tanya aku pulak...
Apa yang aku nak jawab?
Dalam kepala otak aku cuma terfikir GRO tu maksud dia Girl Room Officer je. Betul ker? Kang aku main sebut je kang confius pulak budak ni. Lama gak aku fikir apa jawapan dia. Patut ke aku bagitau yang GRO tu something yang tak elok?
Belum sempat aku nak jawab tiba - tiba anak sedara aku yang pempuan tu bersuara

P : GRO tu bankla... Kita penah dengar ada bank tu... GRObank ( AGRObank).

Hahaha...

(so moral of the story... Kita sebagai orang dewasa kena bagi jawapan & informasi yang tepat pada kanak - kanak. Kanak - kanak yang sedang membesar ni memang banyak soalan sampai kadang - kadang kita sendiri tak boleh jawab. Takkan kita nak jawab " dah besar nanti adik tahulah." atau "adik kecik lagilah.. Tak payah nak tahu semua tu.")

Info :
GRO - Guest Relation Officer

Saturday, December 5, 2009

Sambut Birthday Cik Kiah Awal 1 Jam... Salah ke?

Happy Birthday to my Beloved Cik Kiah!!!!!!!

Hehehe.....

Entah apa mimpi aku hari ni (04/12/2009) nak celebrate birthday Cik Kiah awal - awal buta gamaknya padahal tinggal 1 jam jer lagipun. Tak bolehla pulak nak tunggu.... Gelojoh! Ahak3x. Dah aku terexcited balik tadi beli kek and present. Nak buat macam mana kan3x???!! Lagipun aku kan anak die yang paling prihatin (prihatinlah sangat). Anak kesayangan dia tu... ada wish? ada? Tapi... ada sideeffect tak sambut birthday awal - awal ni? Isau pulak aku.... HuhUhU...

Tapi aku kecik hati betullah... Macam - macam benda pasal orang kat rumah ni yang buat aku kecik hati...Yang buat aku paling kecik hati.... Cik Kiah macam tak hargai je apa yang aku buat untuk dia. Aku belikan hadiah handphone baru untuk dia, dia boleh kata aku membazir... Abes yang kain baju tudung dia yang melambak kat dalam bilik tu tak pulak membazir? Sedekah tak mau! Memang kecik betullah hati aku... Lau tak mau senang jerk... Bagi balik kat aku (buruk sikulah pulak). Aku belikan dia handphone baru sebab handphone lama dia dah burok sangat. Bukan setakat burok.... Kalau orang call... dia boleh tak dengar... Serius punya cipan...

Yelah - yelah... aku tau aku tak berduit... Tak duduk kat Sabahan...(ada kena - mengena ke?) Tapi aku sayang Cik Kiah apa... Sayang sangat - sangat... Cik Kiah jer yang tak paham - paham. Takper... Tahun depan biar tak payah sambutlah. Wish je dah cukupkan? Celebrate pun orang tak hargai... Nak buat apa.

Okeh - okeh.... No more tears ye dear... Biarlah aku jadi anak terbair pun... Merempat baik pun... Asal aku tetap sayang Cik Kiah & along. Huhuhu....

(Aik! Along lagi?)

Hehehe.....

Friday, December 4, 2009

bEza PeKerja Cemerlang dengan Pekerja makan Gaji Buta

Minggu ni semua dok sibuk buat SKT. ea? Apa menatang SKT tu? Kalau korang kerja gomen sure korang tau punyalah. Takkanlah tak tau kan3x???!!! Ker korang buat - buat luper yang korang kena buat menatang tu? Dah Siap lama dah? Amboi... Pantas... Tuntas.... hehehe. Aku jerlah yang ketinggalan nampaknya ni ye... Hangswa betul!

Tapi takper... aku pun tinggal nak hantar je lagi ni. Isnin depan sempat kot. Lagipun duedate die rabu ni. Hmmm... Camtulah gamaknya dah hujung - hujung tahun ni. masing - masing berlumba - lumba nak kejar markah tinggi. Saper pandai bodek.... eh silap... saper pandai buat kerja dapatlah markah tinggi. Saper yang tak pandai buat kerja sendiri mau hengatlah ye. Macam aku ni korang rase pandai buat kerja ke tak? (soalan cepuemas... saper jawab pandai, aku bagi dentine sekotak!)Ahak3x.

Tapi hakikatnya kadang - kadang (selalu sebenarnya) itulah yang jadi. Saper yang baik dengan orang atasan... pandai bermain kata - kata (macam orang bercintalah pulak) @ pandai mengayat... sure dapat markah tinggi punya. Padahal kerja tak seberapa pun. Same jer macam orang lain. Tak pun lagi hampeh tapi... disebabkan dia pandai ambik hati orang atasan dia so dia jadi macam anak emas. Macam aku ni sah - sah anak terbiar. Tak ada saper peduli pun. Tak kisahla tu tapi yang kesiannya orang lain yang berhempas pulas buat kerja tak dihargai... yang tak tau satu benda tu yang dipuji - puji. ditatang - tatang. Gelinya.

Orang kata sepakat membawa berkat tapi aku tengok kat sini sepakat tu cuma dua tiga kerat je. Itupun kat depan je. Kat belakang... malas nak cakap. Bukanlah aku nak bukak pekung di dada. Bukan... sebab aku rasa bukan kat tempat aku je yang ada masalah cenggini kan. Kat tempat korang pun mesti ada kutu - kutu macam tu kan?! Sila terasa kalau anda adalah salah seorang daripadanya. Ahak3x.

Aku bukanlah nak kata yang aku ni bagus sangat atau pandai sangat buat kerja. Aku akui aku pun banyak kelemahan per... tapi tak bestla orang - orang macam tu mengambil kesempatan untuk mendapat apa yang tak sepatutnya dia dapat. Yang betul - betul buat kerja tu apa hal? Takkan dapat yang biasa - biasa jer? betul tak? (emosila pulak...hehe) Takder pun tercalon sebagai pekerja cemerlang. Yang kerja makan gaji buta pulak ampu sikit dah dapat hak istimewa. Padahal aku tengok kerja takderlah banyak sangat. Masuk bilik penyelia cerita pasal keburukan orang. Pastu waktu kerja siap tidur berkeruh lagi tu. Bos lalu pun tak sedar. Bos pulak takut nak tegur sebab dia orang lama. Ada ker patut? Alasan... dia tak ada keja lagi dah nak buat. Sengal. Kalau aku yang tidur sure dah lama kena sound dengan bos.

Kelakar - kelakar.... Sebab dia orang lama. Dia dapat hak istimewa tidur kat opis waktu bekerja. Agaknya kalau lagi lama aku bekerja kat sini, aku pun dapat kot hak istimewa macam tu? Entahla labu...

Tu belum bab berpuak - puak lagi. Yang tu kat mana - mana pun selalu sangat dah aku dengar. Kat tempat lain pun sama. 'Hak ni hak aku... hak tu hak kau'. Tak boleh ker share2? bukan ker sharing is caring? Huhuhu...

Kalau nak cerita memang panjang lagi aku nak tulis ni... tapi aku tengah tak tahan nak tuttttt...... Toileet kat atas pulak tu... Sempat tak nak lari ni? Aduhaiiiii... Jangan merebeh tengah jalan sudah.... KoTorrrrrrLaaaa!!!!!
Ahahk3x....

Thursday, December 3, 2009

Sayur-nara my sista

Baru aku hengat! Hari ni kakak and anak - anak dia berangkat ke Sabah sudah (asal slang sabah plak ni????!) Pukul dua tadi rasanya die naik flight. Owh... cakap pasal flight ni baru aku teringat. Aku nak tempah tiket kapal terbang. Air Asia Bagussssss (la konon). Murah beb. Tak sampai 10 ringgit malaysia. Nak pegi mana? Pegi honeymoonla..... Huahuahua.... Tak koser mak aih!

Hadiah birthday Cik Kiahla.... 05/12/2009 ni. Dia sibuk cakap anak dia yang baru pindah Sabah tu nak bawak dia pegi Sabah tapi aku sangat yakin anak dia tu tak bawak punya! Kalau bawak pun lambat lagi. Sebab? Korang mesti kata aku sakit hati sebab dia tak ajak aku kan? Sorryla... Tak koser aku nak jeles - jeles or sakit hati ok! I boleh pegi sendiri. Aku cakap macam tu sebab aku kenal sangat dah perangai dia. Macam K3!;*^&! Sudahnya kang orang tua tu melalak sorang - sorang. Rindu kat anak dengan cucu - cucu dia.

So aku sebagai anak terbiar yang prihatin ni tak naklah tengok Cik Kiah tu melalak - lalak bagai nak rak nanti. Dah tu nanti tiap - tiap hari di bacanya kat aku Pasal isu tambang murah and Sabahan. Manalah aku tak sampai hati tapi yang sakit hatinya akak aku tu jugak yang dapat nama. Akak aku tu jugaklah yang baik... yang bagi duit.... yang dengar cakap.... Pendek kata all the credit goes to her la... Aku jugak yang degil... Aku jugak yang kedekut... aku jugak yang selalu buat mak aku sakit hati.... padahal nak pegi mana - mana sume aku... nak beli apa - apa sume aku.... takder duit pun cari muka aku...Adil ker? Adil la kot sebab Cik Kiah selalu gorengkan ketam untuk aku. Ahak3x!

Yela2.... Aku sayang Cik Kiah tu..... Sayang sangat - sangat.... Along pun sayang gak.... Eh? Along? Saper pulak tu? Haha.

Aperpun sayur-nara la my sista. Kita jumpa raya tahun depan!

Lagi Cerita Raya Haji : Movie Time!



 
Just a short story telling...
hehe
2 aktiviti jer yang sempat kitaorang buat masa tu
pegi zoo & tengok wayang
Sebak gak jantung biler dengar takbir raya masa makan kat Mc'D ritu.
siot tol...
Huhuhu

sambungan part 2 : cerita kat zoo



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuesday, December 1, 2009

sambut raya di perantauan part I

Bapaklah punya pemalas aku nak menghamdate belog sekarang ni (makan tak malas plak tu.... rajin jer nak sumbat macam - macam dalam perut aku ni... Huahuahua). Masuk kali ni dah berapa kali tah aku tukar backgroundla... templetela... Tak jugak puas hati. Update tang tu jer kerja aku sampai aku naik muak dah. Tapi memandangkan malam tadi idea dah mencurah - curah keluar daripada kapla otak aku yang bernas ni, so hari ni aku pun dengan senang hatinyalah untuk menghamdate belog.

Banyak cerita sebenarnya yang nak aku tulis kat sini tapi... cam tak best r plak nak citer sekaligus kan! hehe...
sekarang ngah ada mood nak citer sal raye haji ari tu so kite start dengan yang tu dululah ea!^_^

Hari Khamis @ hari mantai bak kata orang n9 aku gatal - gatal amik cuti lepas aku bodek - bodek kak jun supaya cover aku jaga kaunter sebab semata - mata nak pegi Zoo Melaka. Hehehe.... Apa mimpi tah MAC beria - ria nak ajak aku pegi situ. So untuk tidak menghampakan permintaan dia tu, aku pun dengan sengalnya amiklah cuti pada hari jatuhnya hari mantai... Bak kata kak Earna... orang sibuk beraya kat rumah... kiteorang sibuk beraya dengan binatang. Huahuahua.... Eley... Dia pun celebrate betday ikhwan kat zoo... haha!

Owh.. Luper nak taruk gambar - gambar gediks kiteorang... Ahaks3x!



Sepatutnya kiteorang ada banyak program pada hari berkenaan. tapi kiteorang gerak lewat sikit sebab sebelum tu kiteorang kena tolong mak siapkan juadah raya esoknya. Sempatlah siang daging and ayam... buat lempap daging... buat rendang ayam... Dia sampai sempat hantar daging balik rumah lagi. Memula macam dah takder mood je nak pegi tapi tak sampai hati pulak... Dah janji kan so kenalah tepati rite! ^_^





 

Sampai jer kat situ terus pegi carik topi dulu coz panas terik seh.... terbakar kulit beta.. Huahuahua. 1st time tengok MAC pakai topi cenggitu okla jugak. Tambah encem! Hehe...

p/s : bodek lebih untuk dapatkan sony ericsson screen touch daripada MAC! huahuahua....

sekian....

kite sambung part 2... part 3... dan seterusnya ye.....
hehehe....

Sunday, November 15, 2009

Pagi Yang Gelap

Hye Readers....

It's 4 o'clock in da morning... Saya duduk dalam gelap and terus online blog. Ini sahaja yang terlintas di fikiran saya waktu ini. Saya masih tak boleh melelapkan mata. Kenapa entah... My head serabut dengan banyak benda. Assignment...  Exam... Kursus (I wish I don't have to go...) and... my plans for next year! Perhaps my azam untuk tahun baru. Alhamdulillah... Almost 95% target saya untuk azam tahun ni sudahpun tercapai. 5% lagi? InsyaAllah hujung tahun ni.

Kenapa nak cerita pasal azam ek? Sebab rasanya New Year is coming soon very fast. Pejam celik pejam celik sekarang dah bulan November 2009. Tinggal sebulan saje lagi sebelum kita say good bye to 2009 and say hello to 2010. So kenalah rancang and buat target dari sekarang apa yang kita nak capai untuk tahun 2010 nanti kan? Saya just nak buat wish and target yang simple - simple saja dengan harapan semuanya akan tercapai sebelum hujung tahun yang akan datang.

Before that kenalah saya senaraikan dulu wish2 saya untuk tahun 2010 :

(1) Celebrate my birthday with someone special (En Fauzi la ofcoz)

(2) Bertunang...(Sedang dipertimbangkan)

(3) Kursus Kahwin(Tak semestinya nak kena kahwin tahun ni jugak kan!)

(4) Kahwin (Nanti Kot....Target En Fauzi 2-3 tahun lagi. Target saya esok pun boleh! Kehkehkeh)

(5) Saving RM2000 - RM3000 setahun.

(6) Cukupkan 7 hari kursus setahun.

(7) Lulus Exam untuk pengesahan jawatan.

(8) Beli Rumah.( Yang ni berat sikit kot)

(9) Settlekan bicara kuasa.

(10) Lawat Kubur Arwah Ayah.

Puas jugak saya nak memikirkannya. Hopefully 80% - 95% daripada  hajat saya untuk tahun depan akan tercapai. Oleh kerana mata saya pun dah mula mengajak tidur maka saya berhenti setakat ini dahululah ye. Jangan terkejut dengan ayat - ayat skema dalam penulisan saya kali ini sebab saya tengah berada dalam keadaan sengal sekarang ini.

Sekian terima kasih.

Wassalam...

Saturday, November 14, 2009

Siapa Kata Saya Tak Boleh Buat?

Hye Readers...

Sejak dua hari yang lalu saya berhempas pulas meng'edit' blog saya ini agar nampak lebih menarik dan sopan gitu. Banyak sudah masa saya terbuang untuk blog kesayangan saya ni tapi saya masih belum berpuas hati. Masih banyak lagi yang belum saya explore. So dengan masa yang terhad... Inilah dia hasilnya.

Terima kasih pada  Along & Ceera yang tak lokek  and kedekut ilmu. Sudi menunjuk ajar pada orang yang tak berapa pandai IT macam saya ni. Alhamdulillah... Saya telah pun mengembangkan ilmu saya pada beberapa lagi orang kawan. Semoga ilmu ini akan terus berkembang. (asal skema sangat ayat aku nih?)

Aperpun...

kita E.N.J.O.Y!

Thursday, November 12, 2009

Si Comel

Hye Readers.....

Pagi tadi kan... saya terjumpa sepasang anak kucing kat bus station masa saya pegi beli sarapan dengan kawan saya. Comel sangat tau. Kesian pulak saya tengok anak kucing tu merayau - rayau je. Takut - takut pulak kalau kena langgar dengan bas so saya bercadang nak bawak balik je anak kucing tu tapi saya takut anak kucing tu bising. Sudahnya saya patah balik untuk ambil anak kucing tu. Biarlah orang nak kata apa pun.


musyuk &  Muncit

Saya bawak anak - anak kucing tu balik ke pejabat dulu sebab rumah saya jauh. Semua teruja tengok si comel tu. Kak Jun beria - ria tolong bancuhkan susu untuk musyuk and muncit. Mula - mula oklah... Dah minum susu terus senyap and tidur.

Masuk petang... musyuk and muncit mula meragam sampai saya letak kotak musyuk and muncit kat luar. Heh... Patutla kena buang! bising sangat... kata saya. Hehehe... Dah saya yang gatal - gatal nak ambik kan... tanggungla sendiri.

Hmmm... Tak apalah. Mungkin ada hikmah di sebalik kehadiran musyuk and manja hari ni. Sebenarnya saya memang takut nak memelihara anak kucing. Bukan takut apa... saya takut anak kucing tu tak lama riwayatnya. Tak serasi barangkali. Kucing kat rumah saya pun hanya dua ekor sahaja yang tinggal. Si kecik yang gomok and pendek dan Cinda yang suka menggigit kaki orang biler dia geram. Si dia dah tahu pasal musyuk and muncit & dia tak marah. Dia tahu saya memang suka kucing. Dia pun....

Pelangi Petang

Hye readers.... (Ader ke? Hikhikhik)

Semalam kan... masa ngah tunggu my hubby (budget da kawen! Haha) petang tu saya nampak pelangi tau! Apa yang peliknya? Ya Allah... Cantik sangat.... Terpegun sekejap saya kat tangga. Dalam hati sempat berbisik... Inilah kebesaran Allah S.W.T.


Pelangi Petang

Tiba - tiba saya teringat lagu Allahyarham Sudirman 'Pelangi Petang'...

'Engkau tiba bagaikan pelangi... Tak bercahaya namun kau berseri... Tapi cukup menghiburkan  hati ini... Seharian waktu bersamamu... Tak terasa saat yang berlalu... Bagai pelangi petang kau kan pasti... pergi jua...'



Saya begitu leka menyaksikan kejadian tuhan yang satu ni hingga tak sedar si dia sudah  pun sampai untuk menjemput saya. Sehingga saya masuk ke dalam kereta pun saya masih lagi terjengah - jengah pelangi petang tu. Saya pandang wajah si dia yang keletihan lama - lama sampaikan dia bertanya agak pelik kepada saya. Saya hanya menggeleng - gelengkan kepala dan tersenyum semanis mungkin. Saya tak mahu dia tahu bahawa saya sedang dan sangat bimbang tentang kesihatannya sekarang ini. Saya sangat takut… Dia juga...

Petang semalam juga saya memaksa dia untuk ke klinik setelah beberapakali dia cuba mengelak tapi hakikatnya saya tak sanggup lagi melihat dia begitu. Saya tahu banyak perkara yang bermain difikirannya waktu ini namun sayangnya saya tak berdaya nak mengurangkan bebannya itu. I feel so useless enough. Akhirnya setelah pelbagai strategi dan adegan pujuk memujuk di dalam kereta berlaku barulah dia separuh rela untuk pergi. Dalam perjalanan kami lebih banyak membisu. Sesekali saya renung wajahnya yang kelihatan pucat dan dia hanya akan tersenyum kelat.

Waktu di klinik juga dia kelihatan resah. Sesekali tangan saya digenggamnya erat seakan tak mahu dilepaskan. Kami juga sama – sama ketawa melihat keletah sorang kanak – kanak yang comel bersama ibu dan ayahnya. Dalam diam aku memasang angan untuk memiliki sepasang anak perempuan kembar bersamanya kelak seperti yang diingininya. Alangkah indahnya perasaan waktu itu hanya tuhan sahaja yang tahu. Dapat memberikan zuriat pada orang yang saya cinta.

Selesai pemeriksaan doktor, dia semakin sugul. Daripada riak wajahnya saya dapat membaca kebimbangannya pada pemeriksaan susulan Selasa ini. Malangnya saya tak dapat menemaninya seperti yang dirancang kerana terpaksa berkursus di luar daerah. Apalah daya saya…

Sebelum balik,kami singgah makan nasi lemak di kedai kegemarannya. Saya makan dengan berselara sekali kerana saya sangat lapar. Selesai makan, saya kembali menatap wajahnya di bawah sinaran lampu kalimantang. Saya tatap wajahnya dalam – dalam. Saya perhatikan setiap inci wajahnya seperti saya takkan dapat menatap wajahnya lagi selepas itu. Saya tahu dia tak suka saya cakap begitu tapi itulah yang saya rasa. Sewaktu kami bertentangan mata… tiba – tiba sahaja saya tidak dapat menahan sebak. Dia yang perasan airmata yang bertakung di kelopak mata saya mula kaget. Cepat – cepat saya mengalihkan pandangan saya sebelum dia sempat bertanya. Saya tak mahu dia merasa lemah melihat saya begitu meskipun sukar untuk saya pura – pura senyum. Saya harap dia cepat sembuh dan perancangan kami berjalan dengan lancar.

Tuesday, November 10, 2009

Jangan Gelak tau!

Petang tadi kan.... kite dapat sms dari OUM tau! Die tulis cenggini....

Fr: maizura
Pertandingan Boling Terbuka PPNS. 5 Dis 09,
2pm, Sban Parade. Bayaran
hanya RM15 seorg (3 org
setiap kump). Daftar sebelum 22 Nov 09.

Perghhh... berkobar - kobar jiwa acik nak masuk. Sejak demenjak menang ni lah kan... Hikhikhik.
Apa lagi... Tak segan silu aku bagitau En Fauzi yang aku nak masuk pertandingan tu and dia pun dah setuju nak jadi partner aku kalau dia dibolehkan turut serta nanti. Tapi..... sorang lagi nak carik saper ek? Hmmmm.... Ala by couple jerk tak bley ker? Mane nak carik orang lagi? Huhuhu....

Esok pagi - pagi aku akan terus call maizura tu & ofcozla pasni aku kena training dengan En Fauzi. Hehehe.....

So Wish Me Luck Okeh!

lOvE U sYg

b delete bb...
.... rsenyer xplu ade lg n3 cam2...
ckuplah n3 yg tnjuk kan kte sdg bhgia..
bsedia tk ari2 bhgia kte xlme lg...
nthng 2 sys...
b love u syg... so much... 4ever....
tgkla g kursus t b lari:-)

Monday, November 9, 2009

Waklu kena pegi Kursus pulak...

Baru je rileks2.... anje... kena pergi kursus pulak! Haiihhhhh... Kalau dekat takper gak... Ni kat JB nun
!
!
V


Kalau  nak pergi honeymoon ok gak ni...Huhuhu

.....The Zon Regency Hotel JB.....

 

 
Baek punya swimming pool

dulu masa time bujang - bujang dulu bestla nak g jauh - jauh ni...
(Bujanglah sangat....Hikhikhik)
Yelah kan
dulu single mingle
sekarang bakal jadi...
ehem -ehem
hehe
takderla
pasan dah jadi binik En Fauzi kejap
....kononla kan....
Hmmmmm
sekarang baru aku paham kenapa kakak2 aku yang dah kawen kat opis ni maleh amat nak pegi kursus!
.....alahai anak omak....
I baru jor dok sms En Fauzi
dia pun kena g kursus gak 12-15hb ni
Pastu I plak....
Waaaaaaaa
......Kejamnya......
Tak shuker2x!

Masa Untuk Bedagaks!

Hehehehehe...( bagi aku gelak jahat dulu)

Kenapa?

Tengok kat bawah ni
!
!
!
!
V
Bukti aku telah mengalahkan En Mohamad Fauzi semalam


Hehehe...(gelak jahat lagi sekali). Dah lama rasanya kiteorang takder aktiviti macam ni. Mana taknya... kiteorang tengah sibuk dengan kuliah,assignment and final exam tak lama lagi. So kebetulan semalam dengan kesempatan yang ada, aku telah menghasut En Fauzi untuk bermain bowling.

1st frame macam biasalah kan... I kalah dengan jayanya. Huhu.
Ni kira acah jer ni...hehe

2nd frame pun kalah gak... tapi sipi - sipi tau! Sajerk bagi can kan orang tu.Bagi canlah sangat Hehehe... Ampunkan daku...^_^ Tak puas hati punya pasal, aku tambah lagi satu frame. Konon - konon sebab dia menanglah kiranya padahal aku yang tak puas hati sebab kalah! Haha. Gilerk Kejik! Tapi akhirnya usaha aku berbaloi gak nak kalahkan dia. Tak sia - sia dia gelakkan aku selama ni biler bola aku masuk longkang. Mekacih yerk!

3rd frame sendrik mau hengatla ye macam mana aku punyer concentration nak kalahkan dia. Menung panjang dia tengok markah aku. Hehehe. 128 markah tau! Jangan main - main. Tulah gelakkan lagi aku...Hihi. Masa nilah aku berdagaks sajork. Asibla kan!Tapi yang tak tahan... alasan kalah sebab kaki kaki sakit coz tergeliat ker hape? alasan! hokeyla2x.... Alasanmu diterima yerk!



Muker sempoi


gaya tok guru aku buat demontrasi 

 
I suke pic ni coz nampak macam Jam...... Hahaha


Sampai balik pun muka En fauzi memang tak puas hati dengan kekalahan yang beliau alami. Hahaha... Biler dah menang tu aku pun sangatlah berbesar hati nak belanja dia makan kuew tiaw goreng basah yang dia idam - idamkan sangat sejak hari tu. Mengidam????!!!

Lama jugaklah kiteorang lepak kat kedai makan tu makan - makan... borak - borak... citer pasal masa depan... masa kebelakang... ex dulu - dulu... sampai toke kedai tu dah pandang seleks jork kat kiteorang. Ada aku kesah????!!!

Hopefully everything would be fine after this. Takmo lagi  dah gado - gado ni. Tak siyoks! Tak sabar nak tunggu1401. ^_^

++Jom Kita Tukar Link!++