My Nuffy

Friday, March 2, 2012

Salah Saya kah?

BENGANG SANGAT! Arghhhh....

Baru - baru ni saya ada promote untuk ypad... Dalam banyak -banyak supplier x tau kenape saya boleh berminat nak ambil dengan dia ni... ~ mungkin sebab saya ni jenis yang tak sabar. Tak mahu survey dulu... Harga yang saya dapat dengan die pun taklah murah mana pun tapi mungkin disebabkan dia adalah seorang WANITA jadi saya berasa yakin. Entahlah... Padahal ada yang lebih meyakinkan dan lagi murah dari itu. Janji asal ypad tu sampai dalam pertengahan bulan Februari tapi sampai masanya, barang tak sampai... Saya tanya sama ada barang delay ke hape tapi die cakap ini bukan delay... barang dah sampai kat SIRIM ke hape dan tak lepas lagi. Bukan delay ker tu? Mula-mula dah janji nak cod tapi sampai mase dia cakap barang tak sampai lagi.. Masih boleh bersabar... Tapi hati ni Allah sahajalah yang tahu. Dalam pada tu, ada member yang nak refund sebab die nak beli kat tempat lain... Anak die dah mengamok nak ypad. Dugaan Allah... setiap hari saya pm die tanya status ypad tapi jawapan dia sentiasa berubah-rubah. Saya ada bukti! Hati saya mula syak yang dia ni kaki auta tapi saya diamkan.. tawakal jelah... Masih menunggu respon dari dia tapi tadi bila saya buka fb, dia ada post pasal ypad yang delay tu dan pasal customer yang tak paham2. Pasal saya kah? Bukannya saya tak nak faham situasi dia tapi dia yang berjanji... Saya tak berniat nak aibkan dia kat sini. saya cuma mahu bersihkan nama saya dan tak mahu orang salahkan saya atas kelewatan ini... Ada satu komen saya kat pos tu rasanya saya dah post tapi bila tengok balik dah xde... da kne delete agaknya... Kalau kamo tak salah kenape nak delete? Tak paham saya... sekarang die kate dia dah suruh supplier hantar terus kepada saya. entah bila dapatnya entah. jangan saya kena refund duit orang lagi sudah... Dahla tak untung banyak tambah rugi lagi ade... Ya Allah sabar jelah... Kat bawah ni saya sertakan sekali pm antara saya dan die... nilailah sendiri...








3 comments:

^effa^ said...

dh dpt ke blum yoad nye. skang ni mcm2 org ade. kalau tak dpt tulis je kat fb. bukan niat nak aibkan tp bg pengajaran kat org lain

^effa^ said...

skang ni ramai yang nak menipu. publish je dlm fb, kang org kata kita lak tipu

++Kerudung Ungu++ said...

not yet sis... hmm entahlah... tgk gaya mcm peniaga yg jujur... kalau boleh xnakla smpai tabur pasir kat periuk nasi org len... sy pun peniaga jugak...hmm entahla... kalau dlm minggu ni x smpai jugak mgkin sy akn buat something...

++Jom Kita Tukar Link!++