My Nuffy

Wednesday, November 12, 2014

Abang Iqy


Seperti yang dijanjikan, nilah dia permata hati saya yang kedua, Muhammad Aisy Rifqy a.k.a IQY. LAhir pada 06 Mei 2013 sama bulan dengan abang Aisy. Ramai orang cakap dia ikut muka mama dia. Ok means mama dia memang comel! Haha! Lahirnya di Hospital yang sama dengan si abang dan secara kebetulan jumpa semula dengan doktor yang pernah menyambut kelahiran Aisy dulu. Hmm...

Alhamdulillah, waktu nak melahirkan iqy same macam abang dulu, nak jugak tunggu babah masuk baru dia nak keluar. Sabar yolah eden! Alhamdulillah merasa sakit nak bersalin jam 4 pagi sehari selepas pilihanraya. Nasib baiklah sebelum tu dah tolak nak jadi petugas pilihanraya, kalau tak mau terberanak time orang sibuk nak mengundi plak! Nayo yo kan!

Now sedar tak sedar, iqy dah 1 tahun 6 bulan dah pun... Dan insyaAllah bulan Mei tahun depan iqy akan jadi abang plak :-) Tak merancang pun nak menambah sebenarnya tapi dah rezeki kan kenalah terima seadanya.. Bohonglah kalau kata tak mengharap kali ni dapat baby gurl kan! haha. Cuma kalau ditakdirkan yang ketiga ni pun dapay boy jugak kami terima seadanya...:-) ok cerita tu kita buat next entry eh!

Then ingat tak dulu saya pernah buat wish supaya dapat pindah ikut suami saya? Ok takyah ingat! Just sekarang dah 2 tahun pun dapat pindah ikut suami. So rite now abang dah duduk kat taska, adik plak mula-mula dulu dijaga oleh isteri kawan babah dia. almost 4 bulan jugaklah dia jaga. Antara sebab kenapa pilih dia sebab dia boleh mengendalikan susu ibu. Lepas tu kami cari pengasuh lain.Alhamdulillah now iqy dah ade atok tumpang yang sangat sayangkan dia! Sabtu ahad pun bantai diambiknye iqy bawak berjalan... Nasib baik dia tak kira overtime...hehe.

Ok cukuplah tu citer pasal budak kenit sorang ni kan! Next time kita citer lagi pasal keletah dia eh... Siyes memang geram je kalau tengok muke die tau! Alhamdulillah kami dikurniakan 2 orang hero malaya ni.. Semoga mereka berdua menjadi anak yang soleh, baik budi pekerti, mendengar cakap makpak dia dan menjadi anak yang berguna dunia dan akhirat. Amin.


2 comments:

Z@i Z@mR33 said...

waaa...kita nk juga bg adik tp blm rezeki...hihihi

++Kerudung Ungu++ said...

alhamdulillah tq :-)
xpe.. insyaAllah adelah rezeki nanti tu..:-)

++Jom Kita Tukar Link!++