My Nuffy

Thursday, May 5, 2011

Arghhhhh..... Mama TerTekan!


Seyies mama tengah sangatttttt tertekan sekarang ni! Rasanya kalau pegi check kat klinik mesti darah tinggi mama tengah naik sekarang ni... Bukan stress sebab member mama dah lepas seksa mengandung. Cuma hari ni nasib mama kurang baik barangkali sebab terserempak dengan customer yang telah menuduh mama ambil geran serta dokumen dia sekali. Puas dah mama cuba ingat kenapa mesti mama ambik geran die tapi tak jugak ingat-ingat.

Puas dah kawan-kawan mama tolong cari kalau-kalau betullah mama ada terambik geran orang tu tapi masih jugak tak dapat dikesan. Yang paling kelakar ~kelakarlah sangat!~ bukan mama sorang yang dituduhnya... habis berkait-kait kengkawan mama pun kena tuduh sekali pulak tu... Ya Allah... memang mama tak tau dah nak cakap macam mana lagi... Mama diam membisu bukan sebab mama mengaku itu salah mama... Mama cuma tak mahu menegangkan lagi keadaan... Tambahan pulak dalam keadaan mama sekarang ni... Lagilah mama perlu banyak bersabar... Silap-silap haribulan cepat pulak baby mama ni keluar nanti...

Lagipun keluarga orang tu memang mama kenal sangat... Dah tu dengan confidentnya die menuduh mama ambik geran die siap dengan sampul geran sekali! Hambik Ko! Tak pernah mama terkena macam ni sekali... Inilah kali pertama dan kali pertama jugak mama MENANGIS kat dalam bilik solat. ~alamak! Terkantoi sudah!~

Mama menangis tadi pun sebab bercakap dengan babah aisy kat dalam telefon...Hehe. Tetiba jadi macam sayu pulak hati ni... Yelah tak semena-mena je orang nak tuduh kita... Mama sedar mama ni memanglah pelupa tapi takkan teruk sangat penyakit pelupa mama ni sampai ambik geran orang pastu tak ingat... Ya Allah... Astaghfirullahalazim... sungguhla mama mengucap panjang dibuatnye... Barulah mama rasa macam mana yang babah aisy rasa bila mama selalu tuduh babah aisy hilangkan barang mama...Huhu. Balasan mama kot... Padan muka mama kan!

Buat masa ni mama akui yang emosi mama memang belom stabil lagi... Kepala ni berdenyut-denyut je rasanya sejak peristiwa tadi tu... Kalau boleh mama nak cuba lupakan tapi tak boleh... dah macam kaset rosak dah rasanya asik rewind je kejenye... Nak makan pun tak selera dah... Mood pun dah terbang melayang-layang entah ke mana... Rasa nak balik je tinggalkan opis tapi kalau balik nanti mesti lagi tension! Mana taknye rumah orang tu dekat dengan rumah mama! Ceh!

Apepun mama doakan biarlah semua ni cepat selesai... Biarlah Allah tunjukkan kebenarannya... Kalau betullah mama yang bersalah dalam hal ni yakni memang betullah mama yang ambik geran serta dokumen die tu mama mohon supaya Allah tunjukkanlah mama kat mana geran serta dokumen tu berada... Puas dah mama carik ni... Semoga Allah permudahkanlah urusan mama... Tapi kalau orang tu buat tuduhan palsu... mama takkan teragak-agak untuk mendakwa orang tu... Tuduhan series tu! Giler!

Ya Allah... bantulah hambaMu yang lemah ini... Tunjukkanlah kebenarannya Ya Allah supaya tenang hatiku ini... Jikalau benar aku yang bersalah... Kau berikanlah aku petunjuk di mana geran serta dokumen tu berada... Kau berikanlah aku peluang untuk membetulkan keadaan... Amin.






2 comments:

mommie yuyu said...

mama cuba rehat dulu..mana tau lepas dh rileks boleh ingat balik ke..

++Kerudung Ungu++ said...

thanx tp seyies mama takley nk ingat...huhu.

++Jom Kita Tukar Link!++