My Nuffy

Thursday, July 28, 2011

Stok Bulan Pose.


Alhamdulillah... Hajat nak fully breastfeed baby dah tercapai... Setakat ni dah 2 minggu dah fully breastfeed aisy walaupun uwannye sibuk dok suruh bagi air kosong. Dengan alasan aisy nangis sebab tak puas menyusu. Mama buat tak layan je...hehe. Entah kenape orang-orang lame ni suke sangat nak feed baby dengan air kosong...

Memula dulu siyesla memang mama tak confident langsung nak fully BF aisy ni... Yela mana taknye, bile dah giveup + tension asik kene bebel mase tu jugak terus nak bagi aisy FM. Tambahan pulak pengalaman takde...Kecewa betul dengan orang sekeliling yang tak support BF ni...

Sampailah mama teragak nak cuba 1 produk ni... SHAKLEE. 


Entah macam mana kuat hati tu nak cuba. Demi aisy! Mama tekad nak banyakkan susu badan supaya aisy boleh membesar dengan kuat dan sihat. Alhamdulillah Hampir sebulan mama mencuba produk ni, dah nampak banyak perubahan pada susu dan aisy... Kalau sebulan dulu mase campur-campur susu berat aisy cuma naik O.38 kg je daripada 3.O kg tapi sekarang berat aisy dah naik 4.1 kg dah. Itupun selepas seminggu mama fully BF aisy. Alhamdulillah walaupun nurse cakap aisy tak cukup zat + bantut tapi semua orang dapat tengok perbezaan aisy dari mula-mula dulu sampaila la ni... Uwannye mengadu badan aisy dah semakin berat. Hehe.

Perubahan yang lain, aisy nampak lebih ceria sekarang dah takde asik menagis je macam dulu. Bila mama dah fully BF ni mama ade gak risau bile dulu aisy peepee sikit sangat. Surela mase tu ingat aisy ni tak cukup menyusu tapi sekarang alhamdulillah, dah kembali normal dah. Peepee banyak! Uwannye dah tak cakap ape dah! Hehe.

Hopfully menjelang bulan depan, berat aisy naik 6 kg pulak... Insyaallah. Cuma sekarang ni mama agak kerisauan jugaklah sebab stok ebm aisy untuk pose ni tak banyak lagi. Insyallah mama akan cuba dapatkan lebih banyak lagi lepas ni. Guna jari pun boleh...Hehehe.




3 comments:

My Aisy said...

hehe....gud luck...kita punya ebm pun leh kira dengan jari...hadoi risau gak...tapi produk tu agak mahalkan...

++Kerudung Ungu++ said...

ade trial pek... rm80 je untk sebulanl...:-) tp bkn kte jualla..he2.

puteri ain said...

selamat berpuasa :)

++Jom Kita Tukar Link!++