My Nuffy

Friday, February 5, 2010

Semangat Baru... Harapan Baru... Status baru????

 

taken by : Ipy
Location : kampung bapak die

Dah lama rasanya aku menghapdate blog kesayangan aku ni. 2 - 3 entry yang lepas pun MaC yang tolong hapdatekan....  Huhuhu... Punyelah bapak pemalas aku sekarang ni. Puncanya? Kebelakangan ni aku sibuk dengan fb... bukan fanatik boyapren... atau fenin bestfriend ka... tapi FACEBOOK! Ya facebook yang tengah famous sekarang ni tapi tak lama pun... tak sampai setahun jagung aku dah tamatkan riwayat die. 

Kenapa?

- Sebab yang pertama : Aku jumpe fb ex aku kat fb kengkawan aku. Tak sukenya.... Berdagaks kau dah kawen ye???!!! Ada aku kesah?

- Sebab yang kedua : Ada fb si mamat perdana tu... Owh mak tak add die pun tapi MaC perasaan kot muke die selalu ada kat fb tu sebab die add kengkawan aku. Bukan salah mak k!

- Sebab yang ketiga : Ada orang tak puas hati dengan aku walaupun aku dah mintak maaf secara terbuka. Putus kawan sebab fb. Tak sukenya...... Kalau ya pun aku pernah terhutang budi dengan kau... janganlah hina aku sampai macam tu....

- Sebab yang keempat : aku bukan penanam sayur atau penjaga zoo yang tegar....Wakaka....

So disebabkan malas nak panjang - panjangkan cerita.. aku tak aktifkan facebook aku sekarang ni. Nak delete terus x boleh pulak tu. Pandai betul dieorang ni cari duit. So buat masa sekarang aku cuma ada blog ni saja untuk jadi tempat aku meluahkan perasaan. Tempat aku cari makan... rezeki yang halal. InsyaAllah...

Aku tak nak lagi pandang ke belakang. Menangisi setiap perpisahan. Biarlah.... Tapi kak Siti cakap... kalau tak pandang belakang, mana kita nak tau siapa musuh kita.... siapa kawan yang tikam belakang kita.... Ada betulnya jugak... Hmmm....  Mungkin aku patut toleh ke belakang sekali sekala sebagai langkah berjaga - jaga.

Sebagai langkah pertama untuk mulakan hidup baru... InsyaAllah... aku dan MaC akan memulakan perniagaan kami bulan hadapan. Perniagaan apa? Biarlah rahsia buat masa ini. Aku & MaC buat keputusan ini setelah berbincang sekian lama. Aku tak mahu terus bekerja makan gaji kerana impian aku adalah untuk membuka sebuah  pusat penjagaan kanak - kanak @ tadika. MaC pulak buat keputusan yang paling besar dalam hidup dia apabila menolak tawaran sebuah syarikat  architecture di JB. Aku harap semuanya akan berjalan dengan lancar.

Setelah hampir 3 minggu berlalu... aku kini berstatus tunangan orang sudah.  Mungkin dalam masa tak sampai setahun ini aku akan bergelar isteri pula. Hmmm... Tak sabarnya....  Tapi masih banyak lagi persiapan yang belum kiteorang buat. Kursus kawen pun belum pergi lagi... Dengarnya nak naik dah bulan depan. Aku macam biasalah... Busy memanjang kat opis... Kalau cuti kena buat benda lain pulak.... Macam mana nak pegi ambik borang kursus?  MaC nak ambikkan? Aku jugak kena temankan nanti.... Hopefully Jumaat depan boleh daftarkan dah.

Tiba - tiba aku rasa malas balik.... Mengantuk pun iya jugak ni. Esok boleh bangun lambat sikit sebab tak ada aktiviti jogging macam biasa sebab MaC kena demam selsema. Lagipun esok aku nak mengemas rumah and basuh kereta. Almaklumlah... Gaji hari isnin.... Huhuhu... So  Kenalah pandai - pandai nak berjimat. Anyway... sape - sape yang berminat nak sewa ruang iklan kat blog aku ni bolehlah hubungi aku kat kdgungu@gmail.com. Harga berpatutan....

2 comments:

everybodynme said...

La... Ptut la aku da taknampak g FB ko... Hu~~~~~ Amik pat kusus kawin tuh.. Jgn lengah2... Sukses slalu k ngan citer2 ko tuh! Jgn Pandang belakang?? Betul3!!! Luv u very much eventhou ade org x luv ko!!!!!! Muahx!!!!

Mr & Mrs Architect CuTe said...

Ye ye.... nak ambikla ni.. huhu... thanx... ngat ko xmo kawan aku lagi... xpe2.... yg penting aku kawen t aku tau ko ada je! Wajib datang walaupun die x bagi kau datang umah aku.... Tau! Lap u too.... so much.... Huhu

++Jom Kita Tukar Link!++