My Nuffy

Thursday, April 28, 2011

Moh p Shopping Barang Baby Kat Tesco!


Moh dereh... moh dereh...
Kite pakat-pakat shopping barang baby kat Tesco! Hehe...

Petang semalam sebelum balik kan... mama sempatla membelek-belek sekejap katalog Tesco kat internet... Wow! Ada sale barangan baby lagi tu.... Aduh ni yang jem ni... Mulalah rambang je mata tu nak membeli padahal semua dah cukup dah pun... 

Adalah 2-3 barang yang mama berkenan kat tesco ni tapi tak adalah penting sangat pun... Yang 'portant-portant' dah beli dulu dah... Saje nak menambah yang bukan-bukan... Biasalah kan, anak sulung... semuanya jadi overexcited! Nak beli ini... nak beli itu...Pantang nampak benda yang menarik sikit... Mulalah tangan tu gatal je nak keluarkan duit... Isy3x.

So semalam masa ambil kereta kat rumah mak, saje je bukak cerita pasal stroller baby kat mak... 


Mama : Mak2.. kek tesco kan... kereta sorong baby tu baru rm79...!
Mak : ha! kek mano?
Mama : Kek tesco...
Mak : Hah murah tu... Buleh bonalah nak boli...
~Hehehe....~

Daripada hari tu lagi mak dah cakap yang dapat duit kutu nanti die nak belikan stroller untuk aisy... Kebetulan pulak mak dapat duit kutu tu bulan ni... Wah bestnye! Hehe... Walaupun cucu mak dah ada 1o orang dan aisy bakal jadi cucu yang ke 11 tapi mak tetap excited semacam! Terasa mak sayang mama lebih...ahak! Padahal semalam sedey je sebab kena naik motor pegi kerja... So tak salahla kalau mama nak pow mak kan!Weee...

Hari tu mak belikan besen mandi untuk aisy... Warna hijau lagi...Hehe. Entah kenapa sejak akhir-akhir ni mama minat sangat dengan warna hijau... Daripada bakul sampailah ke stroller yang baru beli semalam pun warna hijau gak... Agak-agak anak ape nanti eh??? ^_^ Itu pun mama tak mintak tau sebab mama memang tak buget pun nak beli benda alah tu... Lagipun mandi kat singki je boleh kot... Tak payah nak susah-susah... Tak ada hal punya! Tapi mak jugak yang beria-ria nak belikan... Macam kesian je mama ni kan...hehe.

Barang-barang baby yang lain tu mama yang beli sendiri... Tak mintak kat sape-sape pun... Duit mama... Hak mama nak beli apa pun ye tak? Nak harapkan orang belikan ermm tak sukalah mengharap kat orang... Tiba-tiba teringat kisah nikah mama dulu... Tragis! Owh lupe... set tilam warna hijau mak yang belikan...Hehe.

Sebenarnya semalam mak dah bagi mama rm 1oo untuk beli barang dapur die tapi mama saje je pancing mak untuk ikut sekali pergi tesco... Padahal setakat nak beli barang dapur, kat Gemas pun boleh...Hehe.

So dalam hujan lebat tu akhirnya sampai jugak kat Tesco Melaka... Bukan takmo pegi Tesco yang lain... saje nak gumbirakan hati babah aisy... (sian babah...). Babah kalau sebut Melaka... Laju je babah setuju... Disebabkan tujuan tu memang dah ade so tak adalah nak buang masa tak tentu pasal kat sane... Dapat je stroller terus tak pandang kiri kanan dah! ~tipu!~ lalala

Berkenan dengan baby bouncer ni tapi tak jumpalah pulak...

Hey... melepas nak pow mak!ahak! Ape pun mama puas hatilah dapat stroller hijau tu... 

~TERIMA KASIH MAK!^_^~






4 comments:

Rosie Rose said...

hik hik hik.. mmg seronot kan bab membeli barangan budak nihhh... laaaagggiiii bes sbb ada org nak blanje.. haihhh, betuah badan! kitorg semua beli sendirik jerrr... tkde pon orang nak beli2kan ke apa.

^effa^ said...

mama aisy.. mane nak beli set tilam? hehe kalau dekat jj tu macam nipis je.. ;)

++Kerudung Ungu++ said...

Rosie ~ hihi mmg sronok!:-) Da org nk belanje kan... bak kate org... rezeki jgn ditolak ye dak? Hihi :-)

effa ~ Set tilam? Owh byk tmpt... tp kt jj / mydin / tesco / giant ke kebanyakannya same je kot... Kalau nak yg tebal baik tempah / buat sendiri je... kite boleh tentukan ketebalan yg kite nk... :-)

^effa^ said...

tu la.. ingat nak cari yang online.. tilam yg jj tu tahan lame ke mommy aisy.. mcm tak je..

++Jom Kita Tukar Link!++