My Nuffy

Thursday, November 3, 2011

Status! Perempuan lebih gemar memilih lelaki kaya?


Topik HOT FM lagi... Hehe. Almaklumlah sekarang ni pagi-pagi jer dah bukak HOT FM kuat-kuat sampai nak pecah gegendang telinga..

Topik hari ni... Perempuan lebih gemar memilih lelaki kaya? Betul ker? Hmm... Rasanya tak semua macam tu... Ramai jugak dikalangan kaum wanita sekarang tak kisah pun kalau lelaki tu tak kaya... Yang penting bertanggungjawab sudah...

Tapi tak dinafikan jugaklah DUIT tu penting! Takder duit boleh jadi gaduh laki bini. As me DUIT tu memang penting tapi LELAKI KAYA bukanlah kemestian! Kerana JODOH pertemuan di tangan TUHAN... TAKUT sebenarnya dengan lelaki kaya ni... my sister pernah ade lelaki kaya nak ngorat die tapi dia tak nak... Macam menolak tuah tapi dah JODOH die dengan abang ipar aku tu so berkahwinlah mereka. Now dah senang dah... Bila dia suruh aku cari JODOH macam die aku pulak tak mau... Sebab aku yakin ALLAh dah sediakan JODOH yang terbaik untuk aku... ABI.

Walaupun tak KAYA tapi alhamdulillah CUKUP. 

Sekian wassalam.






4 comments:

My Aisy said...

yup...sapa yang taknak kawin gan org kaya...alamak sounds really meterialistik ek...haha...

tapi bak kata mak den...biar tak kaya asalkan tak sakit ati...

ye lah..org laki nih klu dah de 2 benda nih mesti dia mula wat hal...
satu DUIT yg kedua KUASA...

++Kerudung Ungu++ said...

Haha yup betul tu, biar tak kaya asalkan tak sakit ati... Dah banyak kes dah lelaki kaya suka buat perangai nak tambah cawangan 2-3 kan!:-) Tatutttt....hehe

noraim said...

kalau lelaki kaya tp tua buat apa. kalau jalan sama² nanti nampak macam sorang anak sorang atuk. haha. taknak lah.

++Kerudung Ungu++ said...

Haha... tapi ader gak pempuan yg tak kesah asalkan poket penuh... Jadi yg no 3 ke no 4 pun xper...

++Jom Kita Tukar Link!++