My Nuffy

Monday, May 18, 2009

KeNaNgAn ZaMaN pErSeKoLaHaN [ SeLaMaT Hari GurU ]


Selamat Hari Guru!!!!! dah dekat 8 tahun aku tinggalkan dunia persekolahan. Kenangan lama tiba2 je datang. so bagi menghargai jasa2 n pengorbanan cikgu - cikgi aku dulu so aku poskanla en3 ni. 4 - 5 tahun akan datang mungkin aku plak yang jadi seorang cikgu... InsyaAllah...


~1989 ~

mula masuk tadika walaupun umo baru 5 tahun

selalu kena buli dengan si kembar

time kasih cikgu Azah...

~1990~

masuk tadika yang same lagi sekali

kali ni jadi senior

buli orang lain plak...

haha

tima kasih lagi sekali cikgu Azah...

~1991~

mula masuk darjah 1

[sekarang Tahun 1]

Arwah ayah anta sampai kat kantin je

pastu dia mengadu sakit perut n nak balik umah

[taktikla 2!]

tak tangis pun coz da ade kawan yang kenal

[time kasih pada cikgu2 yang mengajar mase 2]

[maaf tak ingat nama da]

~1992~

darjah 2 mula nampak ayu n comel sket

hehe

[kalau tak caya, ley tunjuk gambar]

cikgu kelas aku cikgu Rahimah

kalau tak silapla...

[time kasih pada cikgu2 yang mengajar mase 2]

~1993~

darjah 3 paling aku takley nak lupe

arwah abang ipar aku yang aku kasihi meninggal sebelum sempat aku khabarkan berita gembira

coz aku terpilih untuk jadi pengawas

sedey sangat masa 2

masa ni jugak baru belajar2 pakai tudung

best friend aku plak budak lelaki yang duduk sebelah aku sejak darjah 2

Yasser nama die

die yang selalu backing aku biler aku kene buli dengan budak2 ni

tapi biler aku kene tukar tempat duduk

aku rapat dengan best friend aku sekarang...

Rhodie namanyer...

[time kasih pada cikgu2 yang mengajar mase 2 - cikgu mad zin yang katik n cikgu azmi misai tebal yang hensem(ni yang aku ingatla)]

~1994~

Darjah 4 mulakan tugas sebagai pengawas

paling selebet

[camnerla dieorang ley pilih aku jadi pengawas gaknyer]

[windu cikgu rosleen]

~1995~

masuk darjah 5

pengalaman yang tak ley lupe biler kene pelempang beramai2

garang siot cikgu2 maser 2...

[paling ingat cikgu jamlus yang hitam manis, cikgu sharifuddin yang suke mencubit]

dah 2 pernah kene gantung jadi pengawas

terbabit dalam kes salah faham

mula tusyen dengan cikgu Azmi n cikgu rosleen

[time kasih cikgu!]

~1996~

darjah 6 [ UPSR]

mula tusyen sebelah malam plak

pelajar harapan gakla

terutamanya dalam mata pelajaran bahasa inggeris

malangnye keputusan tak memuaskan

teacher Halimahla yang paling kecewa

sampai aku belum dapat tengok result

dia da datang jumper aku n ketuk pala aku!

sudahnye aku mengayuh basikal balik umah sambil nangis teresak2

mak & arwah ayah aku masa 2 tetap happy coz aku tak perlu masuk asrama!

sejak 2 aku berazam yang aku akan pastikan BI aku 'A' lepas ni!

[time kasih cikgu!]

~1997~

melangkah masuk ke tingkatan 1

budak skema!

masuk kelas arab

[xley blah betul]

cikgu Ali cikgu feberet matematik feberet aku

[time kasih cikgu2 sume!]

~1998~

paling membusankan!

minat kat sorang senior ni...

siap bagi nama gelaran lagi...

1st time jumper mase masuk kelab keusahawanan

[Haa.. kantoi!]

itupun atas usaha teahcer Sakdiah yang tak putus2 usha aku masuk kelab die

almaklumla... anak murid feberet die...

huhu

[time kasih cikgu!]

~1999~

tingkatan 3[PMR]

exam time!

tapi sempat plak 2 masuk pertandingan kawad kaki mase 2 bulan lagi nak peksa

still dapat cover

aktif jugak mase ni!

gangsterisme mula menular kat aku

sampai cikgu bahasa arab aku ( Ustazah Aishah) merajuk n pindah sekolah len

last day nangis same2 giler babeng

sowie ustazah...

cikgu Saloma paling sporting n cool

sib bek die jadi cikgu kelas aku mase 2

kalau tak merasala cubitan hikmat die biler wat salah...

cikgu feberet aku mase ni cikgu Faridah...

Dan aku berjaya sahut cabaran cikgu Faridah mase 2 untuk dapat 'A' dalam matapelajaran yang die ajar

Tak lupa jugak cikgu rozaimi yan ajar BI sampai aku dapat 'A'!

[cikgu Saloma... cikgu faridah...ustazah Aishah...cikgu rozaimi... ustaz Redzuan...cikgu ibrahim...dll]

time kasih cikgu!

~2000~

masuk tingkatan 4

ni da start mendajal

tak makan saman

degil nak mampos!

malasla nak citer...

huhu

pernah kantoi dengan cikgu puteri coz tak masuk makmal

leka dok main chess kat dalam kelas

sumenyer group aku plak 2!

tak pasal2 set chess 2 kene buang ke bawah...

[cikgu bunaim & cikgu Puteri dapat anugerah cikgu paling garang, cikgu Suhaimi & cikgu Nomi plak dapat anugerah cikgu paling membosankan]

huhu...

[sowie cikgu n time kasih!]

~2001~

masuk tingkatan 5 [SPM]

exam time!

malas teramat2 sangat...

selalu

minat kat sorang budak junior

CL nama die...

aku rajin datang awal coz dia pun slalu datang awal

huhu

Cikgu rozaimi jadi guru kelas aku merangkap cikgu bahasa inggeris

jumper balik cikgu nomi... cikgu puteri... cikgu suhaimi...

hancur result mase ni!

banyak main2 n suke ponteng kelas tambahan

pastu g surf internet kat cc

kalaula boleh putar balik...

[time kasih cikgu!]

2 comments:

kamikaze501 said...

ingat yer....!! tadika sampai form 5.. bagus.. ingat x ingat sekolah lagi...huhuhuhu.

Kerudung Ungu said...

mesti r ingat...

kenangan paling manis kat sekolah dulu...

huhu

++Jom Kita Tukar Link!++