My Nuffy

Thursday, September 24, 2009

Raya : Part II

Riang ria Aidilfitri

2nd day raya akak aku yang kat Terengganu tu balik. Balik jer anak - beranak pau aku baju raya padahal die0rang mang da ada baju raya. Cis... Tahun depan pandai - pandaila k0rang. Sempat aku g uat rebording tu pastu padan muke aku kena marah.

Dahla aku bengang ngan kedai tu. Pekerja dia uat rambut aku cincai jerk. Ir0n rambut aku sampai kena kulit pale sampai aku mengaduh pun die boley rileks agi tak say sorry pun.Huhu...  Da tu kena tunggu lame plak tu coz rambut aku yang depan ni x abis taruk ubat. Hampeh. Tulah... 0rang da larang jangan uat aku uat gak... Padan muke aku kan... huhu.

 Sebel0m tu aku cakap aku g gunting rambut p sudahnya kantoi gak bab lama sangat p gunting rambut. Apa lagi... anginla beliau bab aku da janji takkan uat reb0rnding agi...Huhu. S0wie ea b....



Malamnya aku  & beliau beraya kat umah kawan baik + member kamceng aku sejak tadika dulu, Puan Amie. Cik Rh0die pun pun ada sekali. Luper nak bawak adiah baby  Puan Amie. Owh... luper plak. Nama baby die 'Mohamad Darwin Micheal'. T0l0ng jangan tanya aku kenapa nama anak die cenggitu. Sungguh aku tak tau. Aku ngan Cik Rhodie pun terkonpius skali. Huhu. 

Pas beraya... kite0rang balik kamp0ng bab t0k mak & da Geng da bising tanya aku biler nak datang. [bukan aku cakap... beliau yang cakap![^_^] Hehe.


3rd day raya kite0rang suma 1 family except family makLong beliau berangkat ke melaka. Nak serbu umah PakLong & PaK Ndak beliau. [^_^] Hehe.





Pegi Melaka slamber je aku tak pakai tudung. K0n0nla rambut baru rebornding. Hehe. Sambil - sambil tu dapat dengar ceramah free daripada beliau. [^_^]

 
 
Family PakLong sume d0k konpius teng0k aku. Aku senyum jerla bab aku tau mesti ada yang tukang jawab pastu. Hehe.

 

Kat umah Pak Ndak pun same. Sempat mandi manda bagai kat umah Pak Ndak sebel0m gerak g MYDIN kat MiTC. Cam biasa tak beli apa pun. Just ronda - ronda & men game jer sementara tunggu yang len sh0pping.

 
 

 

 


 

 

S0  3rd raya agak memenatkan coz kena travel sampai ke Melaka walaupun bukan aku yang drive. Hehe. Tinge pun penat  gak kena bebel bab rebornding nyer hal. Hmmm.... Yela2... Pasni aii pakai tudung balik ok! [^_^]

2 comments:

everybodynme said...

Agak2nyer kn.... Da beraye kat umah sane, cnie... bile g kat umah AKU PLAK???!!!! Huhuhu.. da nek kecik, besor da aku nyer ati nih!! hukhukhuk....

Kerudung Ungu said...

alala....
aku mesti datangnyer umah ko...
ne ley miz....
hehe...
aku nga berusaha nak mengupdate jadual aku ni ha...
sabar ye...
hehehe

++Jom Kita Tukar Link!++