My Nuffy

Friday, December 17, 2010

Jumaat o Jumaat

Salam pagi Jumaat u oll... Amacam? seronok malam tadi??? Ahak... Aku je tak baper nak seronok sebab malam tadi gatal2 tido tak nak pasang kipas... Atas alasan sejuk! Sudahnye nyamok dok beromen kat telinga je... Love bite pun merate2 dibuatnye... Kaki pun jadi mangse! Then pagi2 dah kena perli dengan hubby...heh... Manela kite nak tau malam tadi nyamok tu gatal sangat...hehe.... Sries weh... ni citer pasal nyamok yang belang2 tu... Korang mulalah tu kan! Mentang2la malam tadi khamis malam jumaat... Bace yassinla woi!

Huh... Malam tadi aku tido kat rumah mak aku... Sebab semalam aku terexcident dwoh! Berderau gak darah aku semalam bila angah aku sms. Nak menangis pun ade gak mase tu tapi aku kena cool down dulu... Takut menjejaskan baby pulak nanti kalau aku terlampau risau... Terus je call mak aku... Alhamdulillah mak aku cuma luka2 ringan but die mengadu belakang badan die sakit sangat.... Bila aku check, belakang die dah bengkak... Aku cume dapat urut sikit2 je sebab baru sangat kan... Mase dalam perjalanan nak balik tu jangan citerla gigil die macam mane... bila hubby call pun aku dah rase nak menangis dah...

Rupenye mak aku kena langgar mase die nak masuk simpang rumah aku tu... Ade orang bagi die jalan tapi kereta belakang potong belah kiri terus langgar mak aku. Memangla jalan tu ader susur nak ke Pekan Gemas tapi sebelum tu jugak ader simpang nak masuk rumah aku... Dekat sangat dengan susur tu... Kebetulan jalan tu pulak besar sikit ruangnye so boleh muat dua buah kereta... So sape yang agak2 tak sabar tu terus je potong belah kiri... Tak dinafikanlah kat situ memang bahaya dan dah berape banyak pulak yang excident kat situ... Dan kebanyakannye adalah org2 tua...

Tu sebabla setiapkali kalau aku n hubby nak lalu ikut situ, aku akan selalu ingatkan die supaya hati2... Mak aku pun aku selalu ingatkan tapi benda dah nak jadi kan... Elak macam mane pun kena jugak... Yang buat aku ralat sangat, mak aku pegi kedai sebab nak beli topup padahal angah aku ade kat rumah... Bile ditanye kenape tak suruh angah yang beli, mak cakap angah baru bangun tido... malas nak kacau... Wah.... Istimewa betul! Kalau aku yang ade kat rumah, biarlah aku je yang pegi... Takut aku kalau memikirkan mak aku bawak moto p kedai... Biarlah hubby aku nak merengek2 buat muke seposen pun... aku angkut gak die... Tak kire!

Pagi tadi akak aku dari terengganu sampai... entah pukul berape die sampai aku tak sedar... Tau2 dah ade je tido kat atas sofa sebab angah aku dah amik pot die... Sib bek die balik... kalau tak kenalah aku habiskan cuti aku yang sehari tu... Takpe2... ley gune gak nanti...

2 comments:

bRaiN fReEzE said...

OWH.. SIANNYE MAK KO... MESTI SAKIT BELAKANG DIE KN?? TGK2 KAN DIE K.. NANTI TAKUT KT DALAM TUH NTAH PAPE MASALAH..

++Kerudung Ungu++ said...

tula...benda dh nak jadi kn... mlm td aku balik dah... pasni mb berulang dari sane jelah nmpaknye... tak jadi nak msk umh londh balik..

++Jom Kita Tukar Link!++