My Nuffy

Friday, December 10, 2010

Tag By BrainFreeze


Aku tag die... die tag aku...hehe... Anyway thanx ye cik shiera... Bersungguh2 aku perah otak nak jawab tag ko ni taw! Ahak...

25 Random things Pasal Aku?

(apo x bubuh 50 yo...hukhuk) 

1. Nama aku Norlizar... Orang selalu panggil aku Liza... Hubby aku panggil aku 'sayang'... Adik beradik / anak sedara / sedara mara panggil induk meaning makcikla tu... Mak aku sorang je masih panggil aku adik sampai sekarang... Haha... dulu ader member skolah rendah yang dengki panggil aku 'lizard'! Bengong tol...

2. Aku anak bongsu tapi tak berape nak manje... Sries ko! Walaupun orang kate aku ni manje tapi aku rase takdela manje sangat punnnnn... Ahak.

3. Aku jarang bersolek... Kadang2 nak pakai bodak pun maleh... Huhu... Sojak kawen ni lagilah maleh... Kang bersolek lobih2 hubby den dah pandang semacam jo kang... Tah goram ko... tah tak bokonan ko... tak taula... Ahak.

4. Dulu2 aku ni suke nau berangan... Pastu buat novel... Sampai sekarang 1 pun bolum siap lagi... Camno?

5. Mase kecik2 aku ni nakal2 takut... sebab bapak aku boley tahan garang... Haha. 

6. Mase kecik tak baper nak best sebab aku selalu kena buli dengan kakak2 n abang2 aku.... Dah bosa ni sendiri mau ingatla yo sapo yang ponah buli den tu dulu... Anak korangla pulak mangso eh!hahahaha......

7. Den ni garang! Tanyolah kengkawan lelaki sekolah den... mesti dieorang akan kato den ni dulu garang! Haha... Kek anak2 sedaro den... den ni menyingo bilo dieorang tak makan saman bona! Kalau perangai eh baik... memang den manjo2 an...

8. tengok citer romantik pun aku boley gelak... Tapi tengok citer lawak tak gelak pulak... Ade masalah kat urat gelak aku kot... hiiiiiiiii....

9. Sekang ni tengah dok berkenan tengok Zizan(raja lawak). Citer capalrela tak miss tiap2 minggu... Owh zizan.... bilala dapat jumper zizan ni....hehe... (psssttt.... jangan mare ye hubbyku sayang...)

10. Suke budak2... P kalau dogil  bona siapla ko! Haha...

11. Bekas student OUM... amik course Diploma pendidikan awal kanak-kanak tapi tak abes belajar....Huhu... Rugi tol... Sekang ni nga daftarkan diri untuk sijil modular dalam bidang pastri plak... Tak lame... 4 bulan je....

12. Minat buat kek... Selalu buat kek untuk makan2 kat opis... Sekang tgh mempertingkat lagi ilmu dalam bidang buat kek ni...

13. Mase sekolah pendiam p bila dah bosa panjang ni mulut macam borotih jagung! Haha...

14. Suke duduk lame2... diam2.... kat kedai buku... Daripada kedai tu bukak sampai kedai tu tutup pun aku boleh duk kat dalam tu... Bukan bace sangat pun... suke dok membelek2 je... hehe...

15. NBY... kereta pertama hasil titik peluh aku keje selama ni... Sayang sangat keta tu... 2x xcident tapi aku tak rase pun keta tu suei... Aku yang tak reti bawak keta sebenarnye..... Huhu...

16. Lupe pulak... aku suke wane purple / pink... Tu sebab name belog aku Kerudung Ungu... Tapi takderla macam kak Red yang fofular tu de... Mue abes wane merah...hehe... Sori ye kak Red...

17.  Aku bukan orang yang penyabar..... ketahuila semua...haha. - baby jangan jadi macam mama ye...hehe-

18. Pantang aku orang kuang ajar kat atas jalan raye... Ingat bapak die punye jalan ko?????!!!! %#@@@&^%. Sekarang aku dah dapat memori card aku balik so pasni siapla... sape yang kuang ajar sangat tu.. memotong sesuki hati... siapla aku amik gambar / video korang! aku letak kat youtube ke... fb ke... biar semua org tau! Padan muke...haha.

19. Aku ni pelupe.... letak barang kat tempat len pastu cari kat tempat len... pastu marah hubby kate die sorokkan....haha.... Apela aku ni... Ubat pun selalu lupe nak makan... Sib bekla misi tu takder 24 jam kat depan mate aku...hehe....

20. Tak gemar nau pasang aircond dalam keta... sesak lobang idung aku... Kalau pasang aircond confirm aku mengantok pastu... Berbeza dengan hubby aku... die suke beraircond... lau tak mengantok.... Polik tol...

21. Sampai sekang aku suke makan nestom....haha... Rase macam bayiiiii.... hhiiiiiiii

22. Orang selalu kate aku punye sore halus je... Selalu kalau aku bercakap, orang len tak dengar... Pelik tol... Padahal aku rase cam dah nak tercabut anak tekak aku taw!

23. Aku suke tido.... Cepat mengantok.... Nape tah...

24. Aku ade 1 patung besar budak kat rumah... Mak aku belikan kat pasar bundle mase kat Perak... Syok owhhhh..... RM50 je ko...

25. Aku tak minat sangat nak pakai barang kemas bebanyak.... Macam orang tue aku rase...hhehe...

2la die..... 25 perkara tentang aku... Rase cam nak sambung lagi p nantila entry yg akan datang ye...hehe...

Aku malas nak tag... sesape blogger yang rajin nak buat tu buatla ye... Chayok!







2 comments:

bRaiN fReEzE said...

mengantuk ngan ko tak pat dipisahkan! hahahaha...

++Kerudung Ungu++ said...

haha... tw xpo... ni pun kojap lae lolapla ni...

++Jom Kita Tukar Link!++