My Nuffy

Wednesday, August 19, 2009

.:SaPeR yAnG nAk KaWeN nI?:.


aku betul2 tak paham dengan akak aku sorang ni.
ciri2 lelaki yang macam mane agi yang die nak aku pilih????!!!
aku da carikkan die seorang bakal adik ipar yang ikut ciri - ciri yang die nak da...

#tak mer0k0k
#baik hati
#murah hati
#penyayang
#hormat 0rang tua
#rajin [lagi rajin daripada adik ko ni kak!]

banyak agi nak tulis ni p kang eksen bena lak bunyi eh.

sedeynya aku biler mak cakap semalam masa aku balik nak berbuka.

mak : akak ko tipun tadi.
aku : die nak aper?
mak : saja nak tanya khabar.

aik tanya khabar jer? ulur r...

mak : die tanya lagi... sal ko ngan pozie.

dupdap2x
apa lagila pempuan ni...

aku : asal plak?
mak : die tanye jadi jugak ke adik ngan dak pozie 2?

aku senyap. berdebar2 tunggu mak aku cakap agi. sambil 2 airmata aku da bertakung da kat kelopak mata ni.

mak : yelah... die kan muda agi. takut gak kalau2...

belom sempat mak aku cakap, aku da menyampuk.
sabar aku da sampai tahap maximum da ni.
panas je tinga aku ni dengar.

aku : mak... kan adik da cakap dulu... da banyakkali da kan cakap sal hal ni. lau ader jodoh... aderla. bukan kite yang tentukan.
mak : yela... mak tau 2... die risau je lau dak pozie 2 t berubah hati plak...

uiii... tak tahan!
sungguh2 panas hati!

aku : mak... orang lau nak uat hal, bukan kire tua ke muda mak. lau da nanti die jumper orang len. nak uat camner agi... biar jela. Biarla Allah yang tentukan... ni saper yang nak kawen ni? dio ko den?

haaaaa.....
kan da kuar da loghat aku..


mak : tahla... die cakap ' t akak jumpe die cakap'.

elok2 aku nak tengok manjalara, da terbantut da.
masuk je dalam bilik airmata pun merembes...
tak pasal2 airmata aku jatuh jugak agi.
sedey sangat2.
takkah ko percaya pada ketentuan Ilahi kak oiii?
jodoh pertemuan 2 di tangan Tuhan.
siapa kita plak yang nak menentukan?

aku mesej beliau.

aku : i luv u so much b sayang :-)
beliau : b pun luv u s0 much syg :-)
aku : b jangan tinggalkan sayang ye...
beliau : syg b, demi Allah, b akn ad d cc syg smplh b xd lg syg b.. syg b, ksh dn syg b pd syg xd pnghjung. ajal je yg mmpu pisahkn kte..

terus je airmata aku mengalir laju.

aku : b bknla yg pertama hadir dalam hidup sayang p syg akan pastikan b adalah yang terakhir. syg nak bersama b smpai ke akhir hayat syg...
[ader lagi asenye aku tulis p da tak ingt bab mesej x ley save so kenala delete. hu3x]

beliau : syg b, syglh plhan hti b yg sbnr.. syg b jgnlh was2 gn b lg. syg b pcylah yg dlm hti b cma ad syg, xkn ad spe2 yg blh mgntikn tmpt syg dlm hti b...

owh... syahdunye aku ase...
pastu aku tak ingat da aku balas ape.
sakit pala aku pas nangis.
ow yer...

aku : b pecayakan syg kan...
beliau : syg b, b pcykn syg... syg b....

aku reply blik p x lepas plak.
skali kedit abis daaaa.....
hu2.
mak masuk bilik, aku kuar.
aku tak pandang pun muke mak.
t mak pasan yang mata aku merah.
p aku yakin mak tau aku nangis.
masuk bili air, pandang cermin... nangis agi...

Ya Allah...
xder couple pun orang bising...
da ader pun orang bising gak...
aku bukan buat benda tak elok dengan beliau.
aku tak ajak beliau uat benda tak betul.
aku berubah jadi baik bukan sebab beliau tapi dengan beliau aku bertambah lebey baik.
salah ke?
aku dah tak balik lewat malam sampai 3-4 pagi baru balik.
paling lewat pun kul 11 lebey.
tu pun berteman.
bukan berdua - duaan.

2pun da isau aku nak menjawab dengan mak bapak beliau.
bukan beliau yang isau.
aku tak melepak tak tentu pasal lagi.

beliau pun tak galakkan aku merayau tak tentu arah.
aku da bertudung & beliau sendrik jugak berkehendakkan aku bertudung.
aku tak pernah larang beliau nak sambung blaja lagi coz aku sndrik pun smbung dip jugak skg.

aku tak halang die nak g keje tempat jauh...
aku tak pernah nak meminta2 pada beliau coz aku sedar beliau masih blaja.
beliau jugak begitu.
walaupun aku dah bekerja, beliau cukup marah lau aku bayarkan makanan or barang yang aku beli.
die yang nak kuar banjer.
so aper lagi salahnya hubungan ni?
die tak matang?
kire dari segi aper tahap matang 2 my dear sis?
umo?
orang tua pun ader yang perangai cam budak2 gak.

iye hubungan ni baru je bermula...
biasela...
benda baru ni sumenya yang indah...
tapi salah ker?
lau benda baru da buruk xdela orang nak pun kan????!!!
pagi ni pun maser drive airmata aku merembes agi...
macam2 yang aku pikir.
aku bukan carik orang yang tak baik.
mak pun nampak sendrik macam mane sikap beliau kan...
makla orang yang paling teruja bler jumper dengan beliau.
siap suh aku blaja tatacara hormat orang tua lagi ngan beliau.
aduhai...
mungkin ko tak nampak kak...
betapa seronoknya mak tiapkali sebut tentang beliau.
sampai ketawa berdekah2.
tak pernah aku nampak mak happy sangat cam2.
sampai mak cakap skang die da ade 2 orang menantu kesayangan die.
abang mat & beliau.
laki ko tak termasuk dalam senarai menantu kesayangan mak kak oiii!
coz laki ko tak reti2 nak jaga ati mak.
mak kecik ati ngan ko ngan laki ko pun ko tak tau!
biler kiteorang datang, laki ko buley tid0 ngorok dalam bilik!
muker mencuka jer.
cam tak suke je biler kiteorang datang.
2 ko tak nampak...
mak menangis ko tak tau.
mak sedey ko tak balik ko tak kisah pun.
yang ko nampak duit die yang berkepuk 2 je.
kununla keje kat petronas.
harap badan jer besar.
budi bahasa zer0!
aku pun tak paham camner ko ley berkenan dengan die dulu?
lau mak kate mak tak suke dengan pilihan ko dulu aper ko nak uat?
putuskan?
huh...
mak takkan cakap cam2 punye.
ko kan anak kesayangan mak.
tiap2 bulan ulur kat mak.
aku ni lenla...
sengkek manjang.
tak kaye cam ko.
p ase aku jarang aku nak mintak2 kat ko.
sume ko suh aku berdikari.
n memang pun aku berdikari coz aku tak nak laki ko pandang rendah pada aku.

skang ko nak aku pilih lelaki yang macam laki ko ke?
yang buncit & bernapas gune mesin 2?
nak yang setaraf dengan laki ko?
sampai tua pun lom tentu aku kawen cam2!
nak yang bekerja tetap?
banyak.
tapi tak setarafla dengan laki ko!
taraf aku ni ala2 kerani & ke bawah jer.
p yang penting aku happy & bahagia.
lau aku tak happy dengan seseorang 2 camner aku nak hidup bersama?
korang ley ker?


eeeiiii...
geramnye aku.
sowie b...
sayang terpaksa lepaskan geram ni!
hu3x

3 comments:

safina aishah said...

sabar ye dik...besala.x sume org kita boleh puaskan hati.kdg2 kita rasa dah wat yg terbaik.tp org ttp x puas ht.tu sume ujian.

Sarip said...

betul...betul...betul....ajal maut rezeki n ketentuan semuanya d tangan Illahi...tak caye tya akak "Safina Aisyah" ko...

Kerudung Ungu said...

he3x...
caye3x...
thanx kak & abang...

++Jom Kita Tukar Link!++