My Nuffy

Monday, March 15, 2010

Pertamakali mewarna lepas 9 tahun tinggalkan zaman sekolah


Panjang giler tajuk entry aku kali ni. Hihi...

Saja je pun buat tajuk ni. Bukan apa... saja nak bagi terkanang - kanangkan zaman - zaman tadika aku dulu. Dah lama tak melukis and mewarna ni since sekolah rendah dulu rasanya. Masa sekolah menengah dah tak ada dah ambik seni. Setakat lukis - lukis gitu je adalah. Tak layak pun nak masuk contest.

Actually lukisan tu merupakan salah satu artwork yang aku kena buat untuk assignment aku sem ni. Aku kena buat lebih kurang 10 artwork nak present kat tutor aku. Yang siap baru 1. hehe....
Tulah yang burok nak mampos tu. Kalah budak tadika punya lukisan burok die. (biar aku kutoks dulu sebelum korang ada niat nak kutoks okeh!)

So sekarang ada lagi 9 artwork yang aku kena buat termasuklah kolaj, montaj, pupet and etc. Adohai... Sungguhlah aku bukan student yang creative masa sekolah dulu. Inikan pulak dah besar gedabak ni. Tak sesuai noks...

Macam mana ntah nak buat. Encik Abi sedia menawarkan khidmat dan kepakarannya dalam bidang lukisan ni untuk menolong aku. Huahuahua... (dengki khianat betul) Bagi dia benda ni kacang je sebab dia memang ambik bidang ni masa kat kolej dulu. Rajin jugak aku 'tolong' tengok dia uat pelan dulu. Nak tolong lukis nanti aku takut lain pulak jadinya. Elok - elok nak lukis gambar bangunan parlimen alih - alih jadi pondok tepi sawah. Ate..... tak pasal - pasal kena backfire kang!

Malam ni nak kena sambung lagi buat assignment. Nasib baiklah petang ni and esok tak jadi ada kelas ganti. Kalau tak masak jugak nak siapkan semuanya.

p/s : mesti adik or anak korang mewarna lagi santeks dari aku kan.... Huhuhu...

2 comments:

moonlight said...

ni kalau di hayati sepenuhnya memang artistik.. ada maksud tersirat hehe..

Mr & Mrs Architect CuTe said...

artistik????
tang mane tuh?????
huk3x....

++Jom Kita Tukar Link!++