My Nuffy

Tuesday, May 11, 2010

Sambungan : Konvo encik abi

1stly naik train ke Kluang for the 1st time after so many years duduk kat gemas ni.
Naik train pukul 3.57 petang and dijangka sampai pukul 7 petang
but luckily pukul 6.30 dah sampai Kulang
Alhamdulillah.....



kena tunggu encik abi yang belum habis rehersal kat dewan Tunku Ibrahim Ismail
Tak jauh pun dari stesen keretapi
boleh dengar keretapi lalu
Family encik abi yang lain semuanya naik kereta
sampai kira - kira jam 10 malam tu jugak

-The next day-

Testing his jubah
Tak sempat nak hantar dobi
nak iron sendiri dia tak berani
takut nanti rosak
sia - sia je kena bayar RM200!

try his songkok
Lepas tu terus buat facial kat muka dia
prepair untuk majlis konvo petang tu


me looks older hea???!!!!
baju tu actually sangat jarang!
sampai my mother in law terjerit tengok me menantu dia pakai baju macam tu...
hehehe.....
ampun mother in law...
masa dah sampai kat dewan baru perasan ada inner kat dalam kereta
chissss!
he looks so handsome hea... :-)

Mula - mula hanya 2 orang bagi setiap graduan dibenarkan masuk kat dalam dewan
meaning parentsla kan
tapi malangnya ramai yang tak hadir
so dia bagi kebenaran pada sesiapa yang tak ada tiket/kupon tapi nak masuk tengok boleh masuk
ceh.... baik tengok kat luar jela....
boleh jugak nak ambik gambar....
then we olls yang lain duduk jelah kat khemah yang disediakan sambil tengok kat tv screen besar tu

see! tu encik abi...
orang kedua yang akan menerima sijilnya
perasaan???
peluh dah menitik - nitik dah kat dalam tu walaupun sejuk ber aircond!
-ok tipu-

aQish yang sangat comel bila senyum tanpa gigi
hikhikhik
sepupu kesayangan encik abi pun tak lepas peluang nak bagi sokongan moral kat beliau

and finally debaran makin terasa
macam nak sambut tangan tok kadi
peluh dah melurut - lurut ke lantai
-wah tipu lagi-
nama beliau diumumkan


Alhamdulillah.....
akhirnya dapat jugak aku bersama - sama dengan encik abi meraikan hari yang bersejarah ini.... Sempat jugaklah bersms walaupun memang telah dilarang sama sekali menggunakan hp.

Lama jugaklah kiteorang menunggu sebelum beliau keluar dari dewan.
so the next entry aku akan tempek lagi gambar konvo encik abi tu ek!
Daaaaa........


2 comments:

Diarihatiku1976 said...

alhamdulillah selamat sudah.. all the best.. semoga dapat kejer yg bersesuaian...

Mr & Mrs Architect CuTe said...

alhamdulillah.... terima kasih.... :-)

++Jom Kita Tukar Link!++