My Nuffy

Sunday, December 27, 2009

Akhirnya tercapai jugak hajat...

Alhamdulillah tercapai jugak hajat aku and abi @ MAC.... hajat? Kuang kuang kuang... Mesti korang bajet aku tunang or nikah senyap - senyap kan! Haha... Tak kuasa mak nyah... Ni pasal hajat kiteorang nak buat tour de Melaka lagi sekalilah... MAC beria - ria nak melawat Bangunan merah. Aku pulak beria - ria nak makan makanan korea kat MP... Uiks? Ye... makanan korea... Sedap siot.... Tapi berlubang gaklah poket dibuatnya... Huhuhu... Aper - aper pun kite layan gambar - gambar syok sendiri ni ek!


-Abi Tunjuk Perasaan-



-Aku yang tengah lapar.... Huhu-

So itinerary kiteorang pada hari itu adalah seperti berikut...

~> bertolak ke Melaka
~> melawat ke bangunan merah (muzium etc)
~> rest & makan
~> melawat muzium samudera
~> melawat muzium TLDM
~> rest
~> Bukit St Paul
~> Kota A'Famosa
~> Istana Melaka
~> Shopping time!
~> urut kaki
~> eating time!
~> Shopping mopping again! Hehehe...

Actually shopping mopping tu tak wajib pun tapi dah alang - alang ada kat MP & Dataran Pahlawan tu kan... so takkan aku nak lepaskan peluang kan3x... Cuma yang tak puas hati sebab tak dapat pegi eye on Malaysia... dapat tengok jerk... Huhuhu... Jadilah daripada takdek... Saper suruh aku bantai shopping sakan kan???!!! Bak kata MAC... Rase macam pegi kelantan... Beli selimut toto bagai... Haha... Apa pun... Aku puas hati sangat dapat makan kat restoren Korea tu walaupun harga dia buat poket kiteorang bolong... Huhuhu... Yang penting lenkali kiteorang nak pergi bawak family sekali.... Barulah siyok!

Eh tu jer ke yang aku nak cerita? Haha... Nantilah ek... Aku masukkan gambar lagi & cerita lagi pasal pengalaman kiteorang kat melaka ek! Esok kerja....


p/s : hopefully customer yang hampeh tu tak datang serang lagi esok. Amin....

3 comments:

everybodynme said...

Uh! ko... Dulu kalo aku ajak mam yg pelik2 ckit.. X mo.. Now da de en MAC.. Pulun jer.. Kikiki..

Mrs Architect CuTe said...

tapi aku still tak boleh telan ko punye nandos ker aper tu yang kite mam kat the curve tu? Huhuhu... Lenkali kite same g melaka mam korean ek!

everybodynme said...

hahaha... ko mmg ntah pape.. wek2!!!
hi.........

++Jom Kita Tukar Link!++